torstai, 28 lokakuun, 2021
Vakiopalstat

Tulorekisteri herättää kysymyksiä

Vuoden alusta voimaan astuva tulorekisteri ei ainakaan helpota kilpailunjärjestäjien arkea. Tietoja voi ilmoittaa vain rekisteröityneet yhdistykset, joita kaikki keilaseurat eivät ole. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jatkossa vain rekisteröityneet yhdistykset voivat järjestää kilpailuja.

Tulorekisteriin on ilmoitettava kaikki palkinnot. Urheilijoiden tukisäätiön osalta systeemi tosin jatkuu entisellään, mutta tämä koskee vain osaa keilaajista. Jokaisen kolmenkympin ilmoittaminen tulorekisteriin on aikamoinen lisäpuhde, jonka on hyvin hankala nähdä piristävän kilpailun järjestysintoa.

Mitä Suomen keilailuliitto voi tehdä? Tulorekisteri tietysti tulee, vaikka seisoisimme päällämme, mutta me voimme vaikuttaa kilpailujen järjestämistä koskeviin säädöksiin. Henkilökohtaisesti olen ollut aina sitä mieltä, että kaikki finalistit tulee palkita. Nyt näyttää siltä, että aika on ajanut tästä ohi.

Onko sääntömuutos riittävä turvaamaan kaikkien nykyisten seurojen kiinnostus kilpailujen järjestämiseen?

SKL:n tulee turvata se, että kilpailuja järjestetään. Jatkossa kun kaikki palkinnot tulee ilmoittaa rekisteriin, on selvää, että kymmenen palkinnon ilmoittaminen on pienempi työ kuin kahdenkymmenen. Onko sääntömuutos riittävä turvaamaan kaikkien nykyisten seurojen kiinnostus kilpailujen järjestämiseen? Pahoin pelkään, että ei. Edelleenkin vain rekisteröityneet yhdistykset voivat ilmoittaa edes niitä muutamia palkintoja. Tämä vaatii myös paikallisliitoilta entistä tarkempaa valvontaa siitä, kuka kilpailun voi järjestää.

Selvää on se, että olemme uuden edessä. Se ei muutu mihinkään pään tunkemisella pensaaseen tai ”katsellaan nyt vuosi”-asenteella. Selvää on myös se, että mikäli kaikki yllämainitut vaateet todella toteutuvat, tulee meidän vähentää kilpailun järjestämiseen liittyvää säätelyä palkitsemisen osalta. En ole tästä mitenkään innoissani, mutta vaihtoehdot näyttävät rajallisilta. Kilpailujen jatkuvuus tulee turvata.

On aiheellista toivoa, että uusi vuosi tuo tulleessaan muutakin kuin tulorekisterin.

Hyvää alkavaa vuotta 2019!

Perttu Jussila
Puheenjohtaja

Leave a Response