torstai, 28 lokakuun, 2021
Vakiopalstat

Toiminnanjohtajan palsta – Keilailukausi vilkkaimmillaan

On taas aika vuodesta, jolloin eletään monen keilaajan ja alalla toimijan osalta kauden kiireisintä aikaa. Tarjolla on erilaisia kilpailuja ja tapahtumiakin riittää. Myös penkkiurheilijalle kevät tarjoaa jännitettävää.

Arvokilpailujen puolella ensimmäisenä vuorossa ovat juuri käynnistymässä olevat juniorien MM-kilpailut, jotka pelataan nyt ensimmäistä kertaa. Maailman keilailun kattojärjestö World Bowling antoi kisat Pariisille vuoden 2024 olympialaisia silmällä pitäen.

Luu jäi tälläkin kertaa käteen olympiahaaveiden suhteen, kun päätös tuli yllättäen jo ennen suunniteltua tulevaa lajimme näyteikkunaa Pariisissa.

Kisat ovat silti arvokas tapahtuma, jossa nähdään maailman juniorien taso yhtäaikaisesti ensimmäistä kertaa. Suomella on todella hyvä juniorijoukkue MM-kisoihin. Jännitettävää näin ollen riittää. Paljoa ei MM-kisojen jälkeen ehditä levähtämään, kun koittaa jo Wienissä pääsiäisviikolla pelattavat juniorien EM-kilpailut. Vielä ennen kauden päättymistä miehet matkaavat Müncheniin EM-kilpailuihin.

Kotimaassa jokaisella lisenssikeilaajalla on mahdollisuus osallistua vuosittaisiin SM-kilpailuihin. Iästä riippumatta kaikille on tarjolla kevättalvella omat avoimet SM-kilpailut, joihin voi osallistua, joillekin keilaajille jopa useammat. Veteraani-ikäiset (yli 60-vuotiaat) mittelevät Kuopiossa Rauhalahden keilahallissa, seniorien (yli 50 vuotiaat) kilpailut käydään Kemissä, aikuiset miehet kisaavat Turussa Kupittaalla, naiset Lahdessa ja juniorit sekä nuoret (alle 23-vuotiaat) Somerolla.

Vammaiskeilaajat pelaavat SM-kilpailunsa Jyväskylässä. SKL:n verkkosivuilta on nähtävillä tarkemmat tiedot kilpailuista ilmoittautumisineen. Ei muuta kuin rohkeasti osallistumaan!

Vilkkaan kilpailukauden keskellä ei pidä unohtaa vuosittaista Keilailugaalamme, joka järjestetään tänä vuonna Helsingissä, Kilta-Salissa lauantaina 27.4. heti Talissa pelattavien SM-liigan finaalipelien ratkaisujen jälkeen. Gaalaan ovat tervetulleita kaikki keilaajat taustajoukkoineen.

Sami Järvilä

Leave a Response