torstai, 28 lokakuun, 2021
Vakiopalstat

Toiminnanjohtajan palsta – Digitalisaatio luo mahdollisuuksia

Olympiakomitea on rakentanut urheiluyhteisön tarpeita varten digitaalisen palvelualustan, Suomisportin.

Se automatisoi seurojen ja lajiliittojen aiemmin aikaa vieneitä hallinnollisia rutiineja ja tarjoaa alustan koko toimialan tiedolla johtamiselle. Suomisportilla on tällä hetkellä 377 000 käyttäjää, yli 130 urheilulajia ja 1600 urheiluseuraa. 85 lajiliittoa on lähtenyt mukaan tähän digitaaliseen urheilupalveluun. Palvelun kautta voi hankkia ja maksaa kilpailulisenssejä, vakuutuksia sekä seurojen jäsenmaksuja ja muita tuotteita.

Suomen Keilailuliitto on myös mukana Suomisportissa ja aluksi palvelusta voi ostaa ensilisenssiämme jokaisen jäsenliittomme alla olevaan vastaanottoseuraan. Toimistoltamme on keväällä ohjeistettu jäsenliittoja tarvittavin toimenpitein ja tavoitteena on saada homma toimintaan heti tulevan keilailukauden alusta lähtien.

Liittomme on ottanut käyttöön myös Webropol-kyselytyökalun, jonka avulla saamme jatkossa myös kentältä enemmän mielipiteitä ja kehittämisideoita tulevien päätösten tueksi. Ensimmäinen laaja kysely jäseneduista tullaan tekemään syksyllä. Kyselyprosessista tehdään selkeät suunnitelmat tavoitteineen ja tulokset tullaan analysoimaan kyselyn jälkeen.

Digitalisaatiota voi hyödyntää myös erilaisten tapaamisten, kokousten ja seminaarien järjestämisiin. Nykyään on tarjolla jos jonkinmoista työkalua etänä tapahtuvaan kommunikointiin. Tähän tarpeeseen SKL on hankkinut etäkokouskäyttöön tarkoitetun Zoom-ohjelmiston.

Aluksi sitä tullaan käyttämään muun muassa valmentajien verkostoitumisiin eri webinaarein. Ohjelmistoa voidaan hyödyntää muissakin tilaisuuksissa, seminaareissa, valiokuntien ym. kokouksissa. Aina ei tarvitse saapua kaukaa paikalle ja matkakustannuksiakin pystytään näin tarpeen tullen säästämään, ajasta puhumattakaan.

Ohjelmat ja alustat kehittyvät jatkuvasti. Tammikuussa uudistimme Keilaajalehtemme näköislehdestä verkkolehdeksi ja uudistus on saanut kentältä paljon positiivista palautetta. Seuraavaksi uuden ilmeen saavat nykyiset kotisivumme ja niiden tekeminen on jo hyvässä vauhdissa. Uuden sivustomme on tarkoitus valmistua syksyksi.

Viisi vuotta digimaailmassa on pitkä aika.

SAMI JÄRVILÄ

Leave a Response