tiistai, 18 tammikuun, 2022
Vakiopalstat

Puheenjohtajan palsta – H&H

Kevään alkajaisiksi juniorit keräsivät arvokisoistaan aimo kasan mitaleja. On hienoa huomata kuinka nykyään niin tytöissä kuin pojissakin jokaisena päivä sopii odottaa menestystä. Näin ei ole aina ollut.

Menestyksestä kiitämme ja onnittelemme luonnollisesti pelaajia sekä valmentajia. Suuren työn he ovatkin siihen tehneet. Uskallan väittää, että harva arvaa lähellekään kuinka suuren. Harmillista kyllä, suomalaisen keilailumenestyksen kaksi keskeistä mahdollistajaa ovat jääneet kiitoksissa kohtuuttoman vähäiselle huomiolle – Sami Heinilä ja Jouni Helminen.

Olen seurannut maajoukkuetoimintaa lähietäisyydeltä viimeiset 12 vuotta. En muista sinä aikana tulleen ainuttakaan arvokilpailumitalia, jonka taustalla ei olisi ollut Jouni tai Sami. Omalla urallani olen saanut arvokasta tukea kumpaiseltakin.

Suomen Keilailuliitto tulee vastaamaan tähän haasteeseen.

Välineapu ei ole merkittävää pelkästään taloudellisesti vaan myös pelillisesti. Kilpailun voit voittaa suorittamalla ”huonosti”, mutta pelaamalla väärällä idealla se ei ole mahdollista.

Toivoisinkin, että nykyiset ja viime vuosien maajoukkuekeilaajat pohtisivat hetken sitä, miltä oma ura olisi näyttänyt ilman Heinilän tai Helmisen tukea. Omaa uraani ei olisi ikinä edes syntynyt ja olen hyvin kiitollinen siitä, että se syntyi. Koko suomalainen huippukeilailu näyttäisi aika tavalla erilaiselta – kaikkea muuta kuin hyvällä tavalla.

Parempaa tapaa auttaa Suomen Keilailuliiton toimintaa kuin tukea keilaajia ei ole. Me olemme olemassa vain ja ainoastaan keilailua sekä keilaajia varten. Liian usein pidämme asioita itsestäänselvyytenä ja unohdamme kiittää niitä, jotka työstään kiitoksen ansaitsevat.

Sami Heinilä ja Jouni Helminen ovat tehneet lajin eteen mittaamattoman arvokasta työtä. Toivon ja tiedän sen jatkuvan vielä pitkään. Myös tästä olen kiitollinen.

Perttu Jussila

Leave a Response