torstai, 28 lokakuun, 2021
Vakiopalstat

Parempaa huomista

Kilpailu- ja harrastustoiminta on jälleen käynnissä eri lajeissa, niin myös keilailussa. Moni on varmasti innolla tätä jo odottanut pitkin kevättä olosuhteidemme, eli keilahallien ollessa suljettuina maailmalla jyllänneen koronapandemian seurauksena. Nyt vihdoin päästään palaamaan rakkaan lajimme pariin ja keilahalleille!

Lajimme toiminnan pysähtyessä useampi kilpailu keskeytyi ja siirtyi myöhemmäksi pelattavaksi. Paikallisia sarjapelejä ja erikoiskilpailuja siirrettiin kesäkuulle tai syksyyn. Valtakunnansarjat keskeytettiin kokonaan ja SM-kilpailut siirrettiin syksylle jne. Arvokilpailupuolella koettiin myös siirtoja ja peruuntumisia.

Merkittävimpänä mainittakoon miesten EM-kotikisojen siirtäminen elokuulta tulevaan tammikuuhun.

Monien kilpailuiden ja tapahtumien siirtämisen seurauksena lyhyelle ajanjaksolle kalenteri tuppaa yleensä täyttymään. Tuleva kauden aloitus ja loppuvuosi runkokalenterissamme on kilpailuiden osalta täynnä ja päällekkäisyyksiltäkään ei voida välttyä. Ymmärrystä toivotaan meiltä jokaiselta.

Keilailun harrastajille poikkeustilanne on aiheuttanut lähinnä vieroitusoireita, kun keilaamaan ei ole päässyt. Toivottavasti moni on keksinyt korvaavaa tekemistä oman hyvinvointinsa tueksi.

Keilahalliyrittäjille isku on ollut kova. Tulot ovat loppuneet salamaniskusta ja silti palkat ja vuokrat ym. kustannukset on maksettava. Lomautuksilta ei ole voitu välttyä. Liittomme viesti valtionvallalle tukikyselyissä on ollut juuri huoli olosuhteistamme. Toivottavasti tukea on saatu ja tulette saamaan vielä jatkossakin. Koronan vaikutuksista yrittäjiin lisää tässä lehdessä.

Menneeseen emme voi enää vaikuttaa, mutta tulevaan voimme. Toivon, että mahdollisimman moni meistä suuntaa itsensä jo kesällä keilahalleille ja jatkaa harrastustaan omassa seurassaan ja itselle sopivalla tavalla, tietysti lajimme ja keilahallien koronaohjeistusta vastuullisella tavalla noudattaen.

Hyvää alkanutta kesää ja tulevaa keilailukautta kaikille!

SAMI JÄRVILÄ

Leave a Response