tiistai, 18 tammikuun, 2022
Vakiopalstat

Menestyksen huumaa – toimintaa unohtamatta

Palataan heti aluksi kesän kuulumisiin. Huippu-urheilupuolella menestys on ollut erinomainen. Miesten EM-kisoista Saksan Münchenistä Tomas Käyhkö ja Niko Oksanen voittivat kesäkuussa EM-hopeaa parikilpailussa. Naisten MM-kisoissa palattiin kymmenen vuoden tauon jälkeen mitalikantaan, kun Sanna Pasanen keilasi MM-pronssille mastersissa elokuussa Las Vegasissa.

Heti perään seniorit toivat rapakon takaa samasta paikasta neljä mitalia. MM-hopeaa joukkueella Mika Koivuniemi, Kimmo Lehtonen, Mika Luoto ja Kai Virtanen. Koivuniemi voitti henkilökohtaista all event- ja mastershopeaa ja Kimmo Lehtonen masterspronssia. Kun tähän lisätään juniorien alkutalvesta ja keväällä voitetut MM- ja EM-kisamitalit, yhteensä 15 kappaletta, arvokilpailumitalien kokonaissaldo on tältä vuodelta jo huikeat 21 mitalia!

Keilailun asema Suomen menestyneimpänä palloilulajina arvokilpailujen mitalimäärissä mitattuna sen kuin vahvistuu.

Kansainvälisestä menestymisestä huolimatta töitä muun muassa jäsenhankinnassa riittää. Jäsenmäärä viime kaudella (30.6.2019) oli 10 033 jäsentä, mikä oli 341 vähemmän kuin edellisellä kaudella (10 374). Alenema on ollut kausittain samansuuruinen pitkään, jo viimeiset kymmenisen vuotta.

Tämän kelkan kääntämiseen tarvitaan kaikkien jäsenliittojemme ja keilahallien yhteistyötä ja apua. Jokainen kausi on uusi mahdollisuus. Syksy tuo ihmiset taas keilahalleille. Heille on tarjottava aktiviteetteja uuden harrastuksen löytämiseen. Potentiaalia on paljon eri ikä- ja väestöryhmissä. Jäsenmäärien nostaminen on varmasti ykköstavoite myös jokaisella jäsenliitollamme toimiakseen elinvoimaisina ja taloudellisesti vakaalla pohjalla. Näin myös seurat voivat paremmin.

Näen, että pelkkä kilpailutoiminnan pyörittäminen ei yksistään riitä, vaan on tarjottava vähintäänkin säännöllisiä ja ohjattuja juniorivuoroja sekä kerran pari vuodessa alkavaa peruskurssia eri kohderyhmille. Näihin panostamisen seurauksena uusien jäsenten saaminen on jo hyvin todennäköistä.

Lähetämme jäsenliitoille ja keilahalleille päivitetyn peruskurssimateriaalin valmiina markkinointimateriaaleineen syyskuun aikana. SKL:n toimistolta saa myös apua muiden materiaalien tarpeeseenne.

Kilpailukausi Suomessa on pyörähtänyt jo hyvään käyntiin. Paikallis- ja valtakunnansarjapelit, viikko- ja erikoiskisat, rankingit, liittomyllyt ym. kilpailut sekä kevättalvella odottavat SM-kilpailut antavat jokaiselle keilaajalle hyvän tarjonnan osallistumisiin myös tällä kaudella.

Aktiivista ja hyvää alkanutta kautta kaikille keilaajille ja järjestöpuolen edustajille!

Sami Järvilä

Leave a Response