torstai, 28 lokakuun, 2021
Vakiopalstat

Kotikisat lähestyvät

Suomen Keilailuliitto sai järjestettäväkseen miesten EM-kilpailut Helsinkiin Talin keilahalliin vuosikymmenten tauon jälkeen. EM-kilpailut käydään 12.-23.8.2020 välisenä aikana.

Aikuisten arvokilpailuja on pelattu viimeksi Suomessa vuonna 1987, jolloin Talissa pelattiin MM-kilpailut. Tätä ennen Suomi isännöi EM-kilpailuja vuonna 1977 ja MM-kilpailuja 1954. Tulevan kesän arvokilpailut ovat vasta arvokilpailuhistorian neljännet aikuisten arvokilpailut Suomessa, joten kannattaa tulla paikanpäälle seuraamaan kisoja!

Suomen menestys aikuisten MM- ja EM-kilpailuissa on ollut kautta aikojen upea. MM-mitaleita on kertynyt vuodesta 1954 peräti 61 kappaletta, joista kultaisia on 15. EM-tasolla mitaleiden yhteismäärä on vuodesta 1962 huikeat 110, kultaisia mitaleita on plakkariin kertynyt 43. Nämä kaikki miesten ja naisten kisoista.

Keskitytään kuitenkin tuleviin EM-kilpailuihin, jossa menestyminen on yksi maajoukkuetoiminnan päätavoitteista tänä vuonna. Suomi on miehissä Euroopan rankingissa ykkösmaa yhteensä 70 mitalilla, seuraavina tulevat Ruotsi ja Tanska. Tämän perusteella voisi olettaa, että menestystä on luvassa kotikisoistakin.

On hyvä huomioida kuitenkin, että keilaajien taso Euroopan eri maissa on levinnyt laajemmalle ja mitalin voittaminen vaatii täydellistä onnistumista jokaisessa peliosiossa. Varmaa on kuitenkin, että Suomi saa päävalmentajan johdolla kisoihin todella iskukykyisen joukkueen ja jokaista osiota lähdetään voittamaan.

Kilpailujen järjestelyt ovat hyvällä mallilla ja 30 maata on jo ilmoittautunut mukaan. Kilpailut eivät onnistuisi ilman vapaaehtoisia. Suomen Keilailuliitto hakeekin parasta aikaa toimijoita muun muassa ratavalvonta ja kuljetustehtäviin. Lipunmyynti kisoihin on parasta aikaa käynnissä. Päiväkohtaiset- ja yhdeksän päivän kisaliput ovat ostettavissa Ticketmasterista. Koska Talinkin keilahallin yleisökapasiteetti on rajallinen, varmistathan pääsysi paikanpäälle ostamalla liput hyvissä ajoin. EM-kisoja voi toki seurata myös kotisohvilta päivittäisten livelähetysten kautta sekä televisiosta.
Nautinnollisia keilailuhetkiä kaikille!

SAMI JÄRVILÄ

Leave a Response