torstai, 9 joulukuun, 2021
Vakiopalstat

Kohti normaalia

Yhteiskunnan on luvattu valtion johtotasolta ”aukeavan” lähikuukausina ja koronarajoituksia poistetaan strategian mukaisesti. Tämä on hyvä uutinen ja pitää mielenkin virkeämpänä päivien lyhentyessä syksyn edetessä. Keilailun kilpailutoiminta on siirtymässä tai on jo siirtynyt kokonaan normaaliin. Meidän perinteinen Ballmaster Open antoi varmasti vauhdin monelle keilaajalle palata baanoille elokuussa ulkomaisten pelaajien värittämänä. Kisa päättyi upeasti suomalaisten juhliin, kun Samu Valaranta piti kannua sylissään televisiokameroiden sammuessa.

Valtakunnansarjat on polkaistu käyntiin tällä hetkellä melkein kaikilla sarjatasoilla koronaa edeltävillä entisillä joukkueen pelaajamäärillä. Keväältä tähän syksyyn siirretyt SM-kilpailut on jo pelattu maaliin saakka, lukuun ottamatta veteraanien kilpailuja. Naisten ja miesten SM-finaalit keilattiin Tikkurilassa ja Talissa tämän lehden mentyä painoon, joten niistä ei ole tässä numerossa juttua, mutta olette saaneet niistä tietoa nettisivujemme, SKL:n oman livelähetyksen sekä Ylen TV-lähetyksen kautta. Normaalista poikkeava ajankohta näkyi odotetusti SM-kilpailuiden osallistujamäärissä. SM-kisahallit hoitivat järjestelyt tässä haastavassa ajassa mallikkaasti läpi ilman keskeytyksiä, siitä kaikille ja myös osallistujille iso kiitos.

Arvokilpailut ovat myös palanneet yli puolentoista vuoden tauolta. Junioreiden EM-kilpailut Hollannin Tilburgissa aloittivat tiiviin kansainvälisen kilpailusyksyn. Suomen joukkueen menestys oli kerrassaan loistava. Kahdeksan EM-mitalia on saavutus, joka muistetaan. Peppi Konsterin kulta All Eventistä on historian ensimmäinen naisten puolelta, ja mikä hienointa, kaikki joukkueen jäsenet voittivat EM-mitalin! Arvokilpailut jatkuvat lokakuun lopulla Kreikan Haniassa pelattavalla Euroopan mestarien cupilla. Tämän jälkeen marraskuussa pelataan Arabiemiraattien Dubaissa aikuisten, senioreiden ja veteraanien MM-kilpailut. Kaikkiin näihin Suomi lähettää täyden joukkueen.

Kaiken kilpailutoiminnan keskellä ei pidä unohtaa paikallista aktiivista kurssitoimintaa, joka on elintärkeää seurojemme ja lajimme hyvinvoinnin kannalta. Nyt on loistava hetki tarttua tilaisuuteen ja tarjota keilakursseja aloitteleville. Ihmiset etsivät uusia lajeja harrastamisten tauoilta. Ollaan näkyvillä ja tarjotaan lajiamme kaikille sopivana ympärivuotisena harrastuksena. SKL onkin jo lähettänyt markkinointimateriaalia tästä keilahalleille oman markkinointinsa tueksi. Muistetaan ja tuetaan myös keilahalliyrittäjiä, jotka ovat korona-aikana joutuneet lujille. Ehdottakaa vaikkapa työpaikoillanne, että vietätte pikkujoulut tänä vuonna keilahallilla!

SAMI JÄRVILÄ

Leave a Response