torstai, 28 lokakuun, 2021
Vakiopalstat

Iso mahdollisuus keilailulle

Aloitan palstani erittäin merkittävällä huomionosoituksella lajiamme kohtaan, jonka jo useat toivottavasti tammikuun puolivälissä noteerasivat. Keilailulegendamme Mika Koivuniemi nimettiin Urheilugaalan yhteydessä Suomen urheilun Hall of Fameen ensimmäisenä keilaajana. Mika Koivuniemi vastaanotti Urheilugaalassa jaetun Uno-palkinnon Ylen suorassa TV-lähetyksessä. Keilailu sai urheilulajina ison tunnustuksen, jonka merkityksen näemme vasta tulevaisuudessa. Haluan henkilökohtaisesti ja liittomme puolesta kiittää ja onnitella vielä kerran Mikaa ja hänen puolisoaan Leenaa suomalaisen keilailun eteen tehdystä työstä ja saavutuksista.

Lisää ilahduttavia uutisia tuli vuoden alussa Opetus- ja kulttuuriministeriön tekemästä harrastamisen Suomi-koululaiskyselystä 2020, jossa peruskoululaisilta (1–9 luokkalaisilta) kysyttiin, mitkä harrastukset kiinnostaisivat sinua, jos niitä järjestettäisiin omassa koulussasi tai lähialueella heti koulupäivän jälkeen? Kyselyyn vastasi peräti 197 040 koululaista 1759:stä eri koulusta ja keilailu sijoittui kaikkien vastausten koonnissa sijalle 8. Urheilulajeista keilailu oli sijalla kolme! Tämä on iso mahdollisuus lajillemme.

Liittomme hallitus on korvamerkinnyt vuoden 2020 taloustuloksen ylijäämästä sekä kuluvan vuoden 2021 vastaavista (arvokilpailujen perumisista ja siirtymisistä syntynyt ylijäämä) tukieuroja muun muassa keilakoulukonseptille, joka on kohdennettu keilahalleille ja jäsenliitoille eli kentälle toimintaan. Tästä tukihausta ja konseptista lisää lehden sivulla 11.

Myös SKL:n markkinoinnin, sosiaalisen median ja siinä erityisesti YouTube-kanavan kehittäminen sisältöineen pitkällä aikavälillä, on hallituksen strategiassa tuettavien asioiden listalla. Kertynyttä ylijäämää tullaan käyttämään näin aluksi toiminnan kehittämiseen.

SKL:n vuosittain OKM:ltä saama liikuntajärjestöjen tukipäätös saatiin myös alkuvuoden aikana ja se pysyi vallitsevasta tilanteesta huolimatta (Veikkausvoittorahojen epävarma jakamistilanne) lähes ennallaan ollen 257 000 euroa. Edellisvuosina tuki on ollut 258 000 euroa.

Kiitos koko keilailuyhteisöllemme kaikesta, jotka olemme yhdessä lajissamme saavuttaneet näinä vaikeina aikoina. Kestetään vielä hetki.

Pidetään huolta toisistamme ja aloitetaan itsestämme.

SAMI JÄRVILÄ

Leave a Response