tiistai, 18 tammikuun, 2022
Vakiopalstat

Arvokilpailuja odotellessa

Kulunut aikajakso on vaikuttanut paljon myös huippu-urheiluumme. Viimeisimmät arvokilpailut pelattiin puolisen toista vuotta sitten tammikuussa Itävallan Wienissä, jossa seniorit kahmivat viisi EM-mitalia, joihin lukeutuivat Tuula Tammisen henkilökohtainen masters-kultamitali sekä Reija Lundénin ja Jaana Taavitsaisen parikulta. Seuraava arvokilpailu, johon osallistumme, on junioreiden EM-kilpailut Hollannin Tilburgissa syyskuussa.

Tuleva kausi näyttää vilkkaalta, syksy täyttyy suunnitelluista arvokilpailuista niin Euroopan kuin maailman tasoilla. Junnujen perään Kreikan Haniassa pelataan lokakuussa Euroopan mestareiden cup ja marras-joulukuussa IBF:n joukkueiden World Cup sekä senioreiden ja veteraanien MM-kilpailut uudelta nimeltään IBF Masters World Championship. Paikat ja tarkat ajankohdat ovat näihin maailman liiton kisoihin vielä lehden painohetkellä ilmoittamatta. Naisten EM-kilpailuille etsitään myös paikkaa.

Kevätkaudella on vuorossa todellinen EM-kisojen sarja. Miesten EM-kotikisat Helsingissä aloittavat sen tammikuussa ja senioreiden EM-kisat ovat vuorossa heti niiden perään Tanskan Aalborgissa. Junnut ovat jälleen vuorossa pääsiäisviikolla Ranskan Wittelsheimissa, jossa on tarkoitus pelata vielä naisten EM-kilpailut kesäkuussa.

Tämä on tilanne arvokilpailuiden suhteen palstani kirjoitushetkellä. Maajoukkuepelaajamme valmistautuvat parhaillaan tuleviin koitoksiin. Toivotaan, että päästään heti syksystä lähtien seuraamaan ja nauttimaan suomalaisten keilaajien pelejä ja menestymistä maailmalla.

Kotimaassakin riittää säpinää muun muassa syyskaudelle siirrettyjen SM-kisojen käynnistyessä jo elokuussa. Ei pidä unohtaa paikallisten keilahallien ja liittojen järjestämiä erikoiskilpailuja. Suomen Keilailuliitto on lanseerannut palvelun, johon voi lähettää erikoiskilpailun tiedot ja ne päivittyvät SKL:n sivuille miltei reaaliaikaisesti. Tämä palvelu löytyy osoitteesta www.keilailu.fi/kilpailutoiminta/kilpailut-ja-tulokset. Tämä palvelee kilpailunjärjestäjiä kilpailunmainonnassa ja on ilmoittajalle ilmainen. Keilaajille tämä taas on hyvä tapa löytää kilpailut yhdestä paikasta kootusti.

Hyvää ja turvallista kesää kaikille, pysytään terveinä!

SAMI JÄRVILÄ

Leave a Response