torstai, 28 lokakuun, 2021
Kisajutut

TKK rynnisti kärkipaikalle senioreiden mestaruussarjassa

Tampereen TKK voitti kuusi peliä seitsemästä senioreiden mestaruussarjan neljännellä kierroksella, minkä ansiosta joukkue nousi sarjakärkeen.

Tampereen TKK sai neljännelle kierrokselle Poriin todella kovan vahvistuksen, kun takavuosien miesten maajoukkueen vakiokasvo Petri Mannonen teki mestaruussarjadebyyttinsä.

Mannosen johdolla TKK porskuttikin koko päivän omilla luvuillaan ja merkkautti yli 40 pistettä paremman joukkuekeskiarvon kuin muilla joukkueilla. Tamperelaiset veivät kierroksen 428 keilapisteen erolla Kokkolan CPS:ään.

TKK voitti päivän ensimmäisessä ottelussa tiukan taiston jälkeen kotijoukkue Porin XO:n luvuin 811-798. Toiseen peliin tuli tamperelaisten päivän ainoa tappio, kun Helsingin Jyrä oli vahvempi 30 pisteellä luvuin 751-781. Tämän jälkeen TKK ei ollut yllätettävissä, vaan se voitti päivän loput ottelut ja kaikki vielä selvällä erolla.

Päivän pelaajan titteli meni Helsingin GB:n Timo Raatikaiselle, joka merkkautti seitsemään sarjaan keskiarvon 225,1. Toiseksi parasta vauhtia piti Mannonen 224,3.

– Kivaahan se on aina joukkuepelejä pelata hyvien pelikavereiden kanssa ja pelattiin joukkueena hyvää peliä koko päivä, seniorisarjojen debyytin loisto-otteilla tehnyt Mannonen kertoi.

Hienon kierroksen myötä TKK nousi selvällä erolla sarjakärkeen ohi Varkauden Mainareiden, joka johti sarjaa ennen Porin kierrosta. Näiden joukkueiden välinen ero on tällä hetkellä 514 pistettä.

Mainareiden takana tulevat pienin eroin GB ja XO. Näiden neljän joukkueen jälkeen ero seuraavana olevaan Jyrään on 799 pistettä, joten tällä kaudella näyttää, että mitalien kohtalon ratkovat TKK, Mainarit, GB ja XO.

Viiden kierroksen jälkeen kuusi parasta joukkuetta jatkavat jatkosarjaan ja kaksi heikointa karsintoihin 1-divisioonan neljän lohkovoittajan kanssa.

Ennen runkosarjan päätöskierrosta Jyväskylässä sijoilla seitsemän ja kahdeksan ovat helsinkiläiset Patteri ja Boltsi-72. Heillä alkaa tulla kiire, jos joukkueet meinaavat välttää tänä vuonna karsijan paikat.

Teksti: Olli Pakonen

Leave a Response