tiistai, 18 tammikuun, 2022
Kisajutut

Terttu Jokinen keilasi naisten B-tason Suomen mestariksi

Terttu Jokinen (kesk.) keilasi kultaa, Kirsti Tuominen voitti hopeaa ja Kirsti Piipari pronssia.

Terttu Jokinen keilasi naisten B-tason SM-kultaa Salon Hanhivaarassa. Hopeaa juhli Kirsti Tuominen ja pronssia Kirsti Piipari.

Loppuottelussa kohtasivat Terttu Jokinen ja Kirsti Tuominen. Jokinen aloitti ensimmäisen sarjan vakuuttavasti triplalla ja kun Tuominen teki neljään ensimmäiseen ruutuunsa kaksi reikää, oli Jokisen johto hetkessä 40 pistettä. Tuominen teki tuplan 8-9 ruutuihin, ja kavensi eron reiluun 20 pisteeseen. Ensimmäinen sarja meni Jokiselle luvuin 197-170.

Toisen sarjan alussa kumpikin naisista pelasi puhdasta, kunnes Tuomiselle tuli musta hetki ruutuihin 4-6 kahden tyhjän ja yhden reiän muodossa. Jokinen pelasi puolestaan puhdasta ja kasvatti johtonsa toisen sarjan kuudennessa ruudussa jo 53 pisteeseen. Tuominen teki tuplan 8-9 ruutuihin, mutta ei enää kymppiruutuun, joten Jokiselle riitti hyvä avausheitto kymppiruutuun, minkä hän teki. Jokinen vei toisen sarjan 168-159 ja SM-kullan lukemin 365-329.

Kultamitalisti oli hieman yllättynyt voiton varmistuttua.

– Hyvä suoritus näin veteraani-ikäiseltä ja en paljon keilaa kilpailuja nykypäivänä, joten lämmittää tämä kultamitali, Jokinen hymyili.

Hän keikkui pitkin päivää kärkikahinoissa ja nousi kärkipaikalle Round Robinin neljännessä ottelussa. Hänen vahvuutensa oli tänään pitkäjännitteisyys.

– Pelasin omaa peliäni ja en välittänyt vastoinkäymisistä, joita välillä tuli.

Tertulla on SM-parihopea 20 vuoden takaa Tuire Nenosen kanssa.

– Henkilökohtainen mitali löytyy senioreista, mutta tämä oli ensimmäinen naisten sarjassa, Jokinen totesi.

Terttu Jokinen on eläkkeellä ollessa ahkera mökkeilijä, joten hänen kauden aloituksensa alkaa yleensä myöhemmin kuin muilla.

– Mietin, että tulenko pelaamaan loppukilpailua, kun ei ole tullut paljon keilattua syksyllä, mutta onneksi tulin. Kauteni jatkuu valtakunnansarjapeleillä ja paikallisissa kilpailuissa Porin alueella. Keväällä täytyy koettaa puolustaa tätä voittoa Talissa, hän päätti.

Teksti ja kuva: Olli Pakonen

Leave a Response