torstai, 28 lokakuun, 2021
Kisajutut

Suomen Rankingissa kolme eri voittajaa

Kimmo Lehtonen riemuitsi Suomen Rankingin kauden kolmannen osakilpailun voittoa. Sanna Pasasellla on Rankingista hienosti yksi voitto ja yksi kakkossija.

Suomen Rankingia on keilattu tällä kaudella kolme osakilpailua. Ensimmäisen voitti Sanna Pasanen, toisen Jesse Kallio ja kolmannen Kimmo Lehtonen.

Ranking uudistui tälle kaudelle siten, että osakilpailuiden määrä nousi neljästä kuuteen, minkä lisäksi kaikki tähänastiset osakilpailut on pelattu erilaisilla pelitavoilla.

Ensimmäisessä osakilpailussa jatkopelit keilattiin cup-muotoisena, eli jatkoon edenneet keilaajat pelasivat vastakkain kahden sarjan yhteistulosta.

Ensimmäisen osakilpailun ykköseksi nousi lopulta hienoa kautta keilaava Sanna Pasanen, joka voitti loppuottelussa Juuso Tiaisen lukemin 445-427. Kolmanneksi keilasi Juho Rissanen ja neljänneksi Joonas Jähi. Osakilpailussa oli kaikkiaan 90 osallistujaa.

– Tällainen cup-muotoinen pelitapa on hyvä, vaikka pelitapa onkin aika raaka. Pitää vain pystyä heittämään kaksi sarjaa paremmin kuin vastustaja. Hävitä voi myös hyvällä tuloksella. Tykkään Rankingista siitäkin syystä, ettei täällä ole ikinä helppoja vastustajia, summasi Pasanen voitettuaan avausosakilpailun.

Tykkään Rankingista siitäkin syystä, ettei täällä ole ikinä helppoja vastustajia, summasi Pasanen voitettuaan avausosakilpailun.

Kilpailujärjestäjä Bowling Oy teki ensimmäisen osakilpailun yhteydessä kyselyn siitä, minkälaisilla pelitavoilla keilaajat toivoisivat pelattavan Ranking-osakilpailuita.

Pelaajat toivoivat cup-otteluita

Kyselyn perusteella pelaajat liputtivat cup-muotoista pelitapaa. Toinen osakilpailu järjestettiin hieman muunneltuna verrattuna ensimmäiseen osakilpailuun, mutta jatkopelit keilattiin yhä cup-muotoisena.

Toisen osakilpailun voittajaksi kohosi lopulta Jesse Kallio voittaen finaalissa koko päivän hienosti keilanneen Toni Toivosen kahden sarjan tuloksella 420-334. Kolmanneksi keilasi Linus Boström ja neljänneksi Juuso Tiainen. Radoilla nähtiin 72 keilaajaa toisessa osakilpailussa.

– Onhan voittaminen aina hauskempaa kuin häviäminen, joten mahtava fiilis. Alku oli päivälle vähintäänkin hankala, kun oli kahteen ensimmäiseen sarjaan ainoastaan 350 pistettä, mutta siitä nousin hyvin, kun vaihdoin palloa ja tulin ylöspäin eikä suurempia ongelmia ollut koko päivänä, Kallio kommentoi osakilpailuvoittoaan.

Lehtonen jyräsi kolmannessa osakilpailussa

Kolmannessa osakilpailussa keilattiin puolestaan erilaisella pelitavalla vain ja ainoastaan tulosta. Kaikki keilaajat pelasivat alkuun kuusi sarjaa, minkä jälkeen he jatkoivat kolme sarjaa ja tämän jälkeen 36 parasta jatkoivat jälleen kolme sarjaa.

Lopulta 18 parasta pelasivat vielä kolme sarjaa lisää ja parhaat kuusi keilasivat viimeisessä vaiheessa vielä kolme sarjaa, eli voittajan sarjamääräksi tuli 18 sarjaa.

Jännittävien vaiheiden jälkeen voittajaksi kruunattiin läpi pitkän päivän kärkikahinoissa ollut Kimmo Lehtonen. Hänen voittonsa näytti jo lähes selvältä ennen viimeisiä sarjoja, mutta muut kärkipelaajat nousivat viimeisissä sarjoissa haastamaan kokenutta kehäkettua, mutta Lehtonen ei horjunut ja varmisti voiton viimeisessä sarjassa 70 pisteen erolla toiseksi keilanneeseen Sanna Pasaseen.

Ranking on myös merkittävä osa Finnish Masters -turnauskiertuetta, jonka loppukilpailu järjestetään syksyllä 2020.

Seuraavista sijoista käytiin todella kiihkeä kamppailu, sillä Pasanen, Samu Valaranta ja Petteri Salonen päätyivät kaikki kolmen pisteen sisälle toisistaan. Kuvaavaa on, että Salosella oli viimeisellä heitollaan mahdollisuus pitää kilpailussa toinen sija, mutta hän epäonnistui ja tippui viimeisellä heitollaan neljänneksi.

Lehtonen tuuletti voittoaan villisti ja oli helpottuneen oloinen voiton ratkettua.

– Oli pitkä, mutta tosi nasta päivä. Hyvin pysyi peli kasassa, vaikka tuossa lopussa alkoi meille vasenkätisillekin radat tuottamaan haasteita. Toiseksi viimeisessä sarjassa tuli heikko tulos (172) ja muut kärkinimet pääsivät iholle. Se oli aika raskasta. Viimeisessä sarjassa sain loppuun ratkaisevan kaatojonon, niin tuntuihan se hyvältä, Lehtonen kertoi.

Kolmas Ranking-osakilpailu ei houkutellut toivottua määrää osallistujia, kun radoilla nähtiin kaikkiaan 59 keilaajaa. Lehtosella olikin tärkeää asiaa kilpakumppaneilleen.

– Pelaajien pitää arvostaa näitä tapahtumia ja miettiä kilpailujärjestäjiä, että yhteistä hyvää tässä hekin ajattelevat. Erilaisia ja hyviä kilpailuita tässä yritetään järjestää kaikille, Lehtonen summaa.

Suomen Ranking jatkuu 25. tammikuuta kauden neljännellä osakilpailussa Talin keilahallissa. Ranking on myös merkittävä osa Finnish Masters -turnauskiertuetta, jonka loppukilpailu järjestetään syksyllä 2020.

Teksti: Henri Havusela ja Olli Pakonen
Kuva: Henri Havusela

Leave a Response