torstai, 28 lokakuun, 2021
Kisajutut

Suomalaiset pärjäsivät hienosti Lucky Larsen Masterissa

Martin ”Lucky” Larsenin mukaan nimetty World Bowling Tourin osakilpailu keilattiin kolmatta kertaa. Suomalaisia mukana on yhteensä 11 keilaajaa.

Ruotsin uudehkossa turnauksessa tehtiin muutamia muutoksia tälle vuodelle. Koska turnauksesta poistettiin naisten kahdeksan pisteen tasoitus, ei kilpailu ollut enää osa European Bowling Touria. Toinen muutos on kilpailuhalli. Tänä vuonna Lucky Larsen Masters keilattiin Helsingborgissa Olympia Bowling -keilahallissa.

Suomesta mukana olivat Ruotsissa asuva Osku Palermaa, kokeneempaa kaartia edustava Jari Ratia sekä nuorista lupauksista Lassi Aalto, Jesse Ahokas, Tomas Käyhkö, Jarno Lahti, Niko Oksanen, Pyry Puharinen, Teemu Putkisto, Juuso Rikkola ja Kaaron Salomaa.

Putkisto ja Käyhkö vahvoina

Karsinnan voiton vei Tanskan Carsten Hansen tuloksella 1520. Suomalaisista suoraan finaaliin etenivät Osku Palermaa 1408, Teemu Putkisto 1392, Juuso Rikkola 1384 ja Tomas Käyhkö 1372. Lopullinen raja suoraan 40 parhaan joukkoon oli 1370.

Ruotsissa asuva Osku Palermaa nähtiin myös radoilla Helsingborgissa.

Heidän lisäkseen kolme muuta suomalaista nousi finaaliin; Pyry Puharinen 1365 ja Jarno Lahti 1360 nuorten kategorian edustajina sekä Niko Oksanen viidennen sarjan turbolla 290.

Karsinnan jälkeen finaaleissa pelattiin neljä vaihetta, joista kolmannen jälkeen selvillä oli neljä parasta pudotuspeleihin etenijää.

Ensimmäisestä finaalivaiheesta jatkoon etenivät neljä suomalaista: Jarno Lahti, Niko Oksanen, Teemu Putkisto ja Tomas Käyhkö.

Toisessa vaiheessa tulostaso nousi, mutta Putkisto ja Käyhkö keilasivat itsensä jatkoon kolmanteen osioon.

Jännitystä riittikin aivan kolmannen osion loppuhetkille saakka. Putkisto ja Käyhkö kirivät hienosti kärkeä kiinni, ja molemmilla oli vielä viimeisessä sarjassa mahdollisuus nousta neljän parhaan pudotuspeleihin.

Carsten Hansen voittoon

Putkisto keilasi kolmannen vaiheen kuuteen sarjaansa kovan tuloksen 1403, yhteistuloksen 2763 ja sijoittui kilpailussa kuudenneksi. Paikka neljän parhaan joukossa jäi 36 pisteen päähän.

-Ihan hyvä fiilis vaikka vähän jäi pudotuspeleistä. Hyvää peliä oikeastaan koko päivän ja pysyin hyvin pois ongelmista. Välillä tuli huonoja heittoja, joihin jatkopaikka kaatui. Tästä on hyvä jatkaa kautta ja uusia pelejä kohti, kertoi Putkisto päivästään.

Teemu Putkisto sijoittui suomalaisista parhaiten kuudenneksi Lucky Larsen Mastersissa.

Käyhkö oli lopulta kahdeksas. Myös hän oli mukana taistelemassa paikasta neljän parhaan joukossa keilaten kolmannen finaalivaiheen alkuun komeat sarjat 256, 263 ja 228, mutta tämän jälkeen mukaan mahtui yksi heikompi sarja 188, joka rokotti kokonaistulosta. Hänelle kuuden sarjan tulos 1388 ja kilpailun yhteispisteet 2746.

-Ihan tyytyväinen tuohon saa olla. Karsinnan jälkeen ei hirveästi odotuksia finaaliin ollut, kun ei reaktio eikä heitto näyttänyt kovin kummoiselta. Finaalissa sain pidemmälle heittämällä ja paremmin keilaamalla tulosta tehtyä, summasi Käyhkö kilpailuaan.

Kilpailun voittajaksi nousi lopulta Tanksan Carsten Hansen, joka eteni kärkipaikalta neljän parhaan pudotuspeleihin tuloksella 2890. Muut kolme olivat toiseksi sijoittunut USA:n Michael Tang 2838, kolmantena niin ikään USA:sta kotoisin oleva Chris Via sekä neljäntenä kolmas yhdysvaltalainen Jake Peters 2799.

Ensimmäisessä pudotuspeliottelussa kohtasivat Chris Via ja Jake Peters. Ottelun vei Via jännittävän kamppailun jälkeen 245-238. Seuraavassa ottelussa Via haastoi kakkossijoitetun Michael Tangin edelleen voitokkaasti ja eteni loppuotteluun 247-200.

Loppuottelu oli todellista kaatojuhlaa, kun pelaajat jättivät yhden keilan pystyyn yhteensä neljä kertaa. Via jätti kolmesti ja Hansen kerran.

Molemmat aloittivat pelin vahvasti, mutta neljännessä ja viidennessä ruudussa Via jäi paikoillaan hieman Hansenia jälkeen. Hansen latoi kaatoja hurjaan tahtiin ja vasta 11:llä heitolla hän jätti keilan pystyyn. Paikolla sarjan tulokseksi 289 ja voitto oli selvä, vaikka Via laittoikin hanttiin ja teki kaatojonon ysiruutuun asti.

Teksti: Eliisa Hiltunen
Kuvat: Lucky Larsen Masters

Leave a Response