tiistai, 18 tammikuun, 2022
Kisajutut

SM-liigan huipennus lähestyy

GB oli vahvin joukkue kahdella viimeisimmällä naisten liigakierroksella Nina Kovasen, Heidi Mannisen, Roosa Lundénin, Reija Lundénin sekä Elice Piksilän johdolla.

Mainarit hallitsee vahvasti miesten SM-liigaa, kun puolestaan naisissa GB otti sarjataulukossa kärkipaikan itselleen.

Sekä miehissä että naisissa edessä on tämän kauden osalta ainoastaan yhden viikonlopun pelit maaliskuun lopussa ennen kevään mitalipelejä, joihin pääsevät molemmissa kolme parasta joukkuetta.

Miesten SM-liigassa runkosarjan ykkösjoukkueesta ei ole epäselvyyttä, kun Mainareilla on murskaava 124 sarjapisteen johto ennen toisena olevaa Bayta, jonka niskaan hengittää puolestaan kolmantena oleva GB.

Kolmen parhaan joukkoon pääsystä taistelevat vielä ennen päätöskierrosta myös TKK sekä TPS.

Miehissä kuudes liigakierros keilattiin Kupittaalla helmikuun alussa. Kierroksen ykkösjoukkue oli 11 pelistään peräti 198 sarjapistettä kerännyt Mainarit, jonka kokoonpanoon Turussa kuuluivat Joonas Jehkinen, Tomas Käyhkö, Pasi Uotila, Juho Rissanen sekä Mika Heino.

Henkilökohtaisissa tuloksissa miesten SM-liigassa paras keilaaja on ollut 223,3 keskiarvolla keilannut Tomas Käyhkö, joka on 33 ottelussa kerännyt joukkueelleen 51 raskasta pistettä.

Iskussa on ollut myös sarjanousija WRB:tä harteillaan kantanut Riku-Petteri Kivelä, jolla on myös 33 ottelussa loistava keskiarvo 217,52 ja kasassa 42 raskasta pistettä. Eniten raskaita pisteitä on kerännyt Joonas Jehkinen, joka on Käyhkön ohella ollut Mainarien johtoaseman takuumiehenä ja kerännyt samaan ottelumäärään peräti 56 raskasta pistettä 216,61 keskiarvolla.

Bayn isoimpia onnistujia ovat puolestaan olleet Kupittaallakin loistavasti pelanneet Teemu Putkisto ja Jari Ratia. Putkisto on myös voittanut ison osan mies miestä vastaan -peleistään ja kerännyt kauden aikana 46 raskasta pistettä ja hän on myös kokonaispisteissä miesten liigan neljänneksi paras keilaaja Käyhkön, Kivelän ja Jehkisen jälkeen.

Miesten SM-liigan neljäs kierros keilataan Lahden keilahallissa 30.-31. maaliskuuta ja siellä ratkaistaan, mitkä kolme joukkuetta pääsevät mitalipeleihin.

Naisissa tiukka taisto runkosarjan ykköspaikasta

Naisten SM-liigassa puolestaan GB oli täysin pitelemätön, kun Talissa keilattiin kierrokset viisi ja kuusi helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna. GB oli molempina päivinä ykkösjoukkue, ja joukkueen äiti-tytär-kaksikko Reija Lundén ja Roosa Lundén pelasivat suorastaan fantastista peliä.

Reija voitti sunnuntain kuudennella kierroksella kaikki nainen naista vastaan -pelinsä ja tilastoi seitsemään sarjan upean tuloksen 1602. Myös Roosa keilasi kovaa tulosta läpi viikonlopun ja keilasi lauantain kierroksella 300 pisteen sarjan.

– En ole ennen heittänyt liigassa täydellistä sarjaa, joten vähän ehkä puntti tutisi, kun tämä oli muutenkin vasta urani neljäs. Onhan se liigassa vähän eri, kun tässä heittojen välillä joutuu odottamaan pidempään kuin henkilökohtaisessa kisassa, Roosa kuvaili täydellisen sarjan jälkeen.

Myös siskokset Nina Kovanen ja Heidi Manninen sekä Elice Piksilä olivat Lundénien ohella tärkeässä roolissa GB:n loistavan viikonlopun aikana.

Miesten liigassa Mainareilla on selvä johto. Turussa vahvaa tulosta tekivät Joonas Jehkinen, Onni Riikonen, Juha Immonen, Tomas Käyhkö, Pasi Uotila, Mika Heino ja Juho Rissanen.

GB keräsi kahdelta kierrokselta peräti 180 sarjapistettä tarjolla olleista 224 pisteestä.

– Meillä oli lähes koko viikonlopun pelaaminen tosi hyvin hallussa. Silloin kun piti pelaajaa vaihtaa, tuli vaihdosta pelaaja joka kerta hyvällä sykkeellä ja teki tulosta. Tänään ruokatauolla meitä ihan hymyilytti, kun ei tuntunut olevan minkäänlaista ongelmaa, Reija Lundén kertasi joukkueensa onnistumisia.

Helpolla GB ei kuitenkaan liigassa pääse, sillä viimeisimmän kahden kierroksen aikana se vasta otti kärkipaikan sarjataulukossa Porin Giantsilta, joka on vain kymmenen sarjapisteen päässä toisena.

Kolmantena sarjataulukossa on Bay, joka on pisteissä selvästi kärkikaksikon takana. Toisaalta joukkueella on myös vankka ote mitalipelipaikasta, mutta kahden viimeisen kierroksen aikana neljäntenä olevalla Cherryllä on vielä mahdollisuudet nousta Bayn ohi, kun joukkueiden välillä on 31 sarjapisteen ero.

Naisten SM-liigan henkilökohtaisissa tuloksissa ovat ennen Reija ja Roosa Lundénia Bayn Eliisa Hiltunen keskiarvolla 215,69 ja Giantsin Sanna Pasanen keskiarvolla 215,17. Pasanen on kerännyt pelaamassaan 41 ottelussa 62 raskasta pistettä ja Hiltunen pelaamassaan 35 pelissä 46 raskasta pistettä.

Naisten SM-liigan kaksi viimeistä kierrosta keilataan Raisiossa niin ikään maaliskuun viimeisenä viikonloppuna.

Teksti: Henri Havusela
kuvat: Henri Havusela ja Kai Hildén

Leave a Response