tiistai, 18 tammikuun, 2022
Kisajutut

Rankingissa hienoja suorituksia – Juuso Tiaiselle tuplavoitot

Juuso Tiainen on ollut upeassa vireessä Suomen Rankingissa.

Suomen Rankingia on keilattu tämän kauden osalta jo kolme osakilpailua, joissa on koettu hienoja hetkiä ja nähty kovia suorituksia.

Ranking on pelaajien keskuudessa arvostettu kilpailu. Osallistuuhan jokaiseen osakilpailuun 90 maan huippukeilaajaa, joiden joukosta kolme parasta pääsevät ratkaisupeleihin. Lopulta voittajan on oltava muita parempi ja keilattava hyvällä tasolla yhden päivän aikana yli 20 sarjaa.

Kaikki Rankingin osakilpailut keilataan Helsingissä Talin keilahallissa. Kauden avauskilpailussa voittajaksi selviytyi loistavasti muutenkin tällä kaudella keilannut 21-vuotias Tomas Käyhkö, joka edustaa Mainareita Varkaudesta.

Syyskuussa pelatussa kilpailussa Käyhkö kukisti finaalissa miesten maajoukkueeseen kuuluvan Joonas Jähin vain kahden pisteen erolla.

– Ehkä uran paras saavutus tähän mennessä. Pitkä päivä oli, enkä edes oikein vielä ymmärrä, että voitto tuli. Aika uskomattomalta tuntuu, kun miettii, ketä kaikkia vastassa oli, Käyhkö tunnelmoi heti voiton ratkettua.

Kahdessa seuraavassa Rankingin osakilpailussa nähtiin harvinaisen kovaa menestystä Juuso Tiaisen voittaessa molemmat osakilpailut peräkkäin. Draamaa voitoissa lisäsi se, että molemmilla kerroilla finaalissa vastaan asettui niin ikään kovassa iskussa pelannut Kimmo Lehtonen.

Kauden toinen Ranking keilattiin 20.lokakuuta. Kyseessä oli Tiaiselle uran ensimmäinen Ranking-voitto, minkä arvoa lisäsi se, että riihimäkeläisseura Sinisiä edustava keilaaja oli vasta toipunut pitkästä loukkaantumisesta.

– En ole ikinä ollut näin puhki kilpailun jälkeen. Minulla oli kolmen kuukauden sairausloma keilailusta kesällä rasitusmurtuman takia, joten olen vasta noin kolme viikkoa ehtinyt tänä syksynä keilaamaan. Sen takia keilailukestävyys on itselläni vähän huono vielä. Tiainen sanoi tuoreeltaan voiton jälkeen.

Tiainen tuskin tässä vaiheessa uskoi itsekään, että heti seuraavassa Rankingissa voitto irtoaa jälleen. Finaalissa uudelleen Tiaisen haastanut Lehtonen jäi tällä kertaa kolmen pisteen päähän finaalisarjan tuloksella 207-204.

– Jos edellistä ei osannut odottaa, niin tätä vielä vähemmän. Itselle tavoite on kahdeksan parhaan joukkoon pääseminen. Harva pystyy näin pitkässä pelissä sanomaan, että ainoastaan voitto olisi tavoitteena, Tiainen sanoi toisen voiton ratkettua.

Ranking jatkuu Talissa kauden neljännen osakilpailun muodossa 16.3.2019.

Teksti ja kuvat: Henri Havusela

Leave a Response