tiistai, 18 tammikuun, 2022
Kisajutut

ParaChallenge toi erityisryhmät Ballmaster Openin radoille

ParaChallenge järjestettiin ensimmäistä kertaa osana Ballmaster Openia. Keilaajat saivat valmentajiksi radoille todellisia keilailutähtiä.

Brunswick Ballmaster Openin 50-vuotisjuhlaturnauksen yhteydessä järjestettiin Ballmaster ParaChallenge-haastekilpailu liikuntavammaisille, kehitysvammaisille, näkövammaisille, elinsiirron saaneille sekä kuuroille.

Kilpailun tarkoituksena on antaa erityisryhmien edustajille mahdollisuus osallistua mukaan Brunswick Ballmaster Openiin sekä osoittaa, että keilailu on kaikille sopiva harrastus riippumatta rajoitteista.

ParaChallengeen osallistui 11 erityisryhmien edustajaa ja heidän tukenaan radoilla nähdään apuvalmentajien roolissa keilailun maailmantähdet Mika Koivuniemi, Parker Bohn III, Walter Ray Williams Jr., Osku Palermaa sekä Kimmo Lehtonen.

Kimmo Lehtonen oli valmentajan roolissa tsemppaamassa parakeilaajia.

– Toiveenani on, että jatkossa saisimme parakeilaajille ihan oman kokonaisen kilpailuerän. Tänä vuonna meillä on tämä haastekilpailu, johon osallistuu 11 erittäin meritoitunutta parakeilaajaa. Heiltä löytyy MM- ja EM-mestaruuksia sekä maailmanennätyksiä. Suomi on paraurheilun edelläkävijä ja halusimme tuoda sitä asiaa myös tässä turnauksessa isolle yleisölle tietoon, kertoi Brunswick Ballmaster Openin järjestäjiin kuuluva Toni Toivonen ennen haastekilpailua.

”Mieletön kokemus”

ParaChallenge keilattiin Ballmaster Openin juhlaerän kanssa samana päivänä, ja haastekilpailuun osallistuneet keilaajat pelasivat kaksi sarjaa Talin keilahallin yleisön edessä.

Haastekilpailun parhaan tuloksen 406 heitti Eli Haga. Hänelle ja muille kilpailuun osallistuneille tapahtuma oli merkityksellinen.

PBA-legenda Parker Bohn III oli yksi tähtivalmentajista ja hän piti koskettavan puheen, jossa hän ylisti ennen kaikkea parakeilaajien asennetta.

– Me kaikki tunnemme joskus elämässämme, että vastasamme on haaste. Jokin asia on vialla, jokin asia ei ole oikein. Kun seuraan näitä kilpailijoita, voin vilpittömästi todeta, että he ovat sen yläpuolella, miten me ymmärrämme sen, kun puhutaan haasteisiin tarttumisesta. He eivät näe haastetta, vaan he näkevät aktiviteetin ja urheilulajin, jota he tekevät täydestä sydämestään, hän lausui Talin keilahallin yleisölle.

Eli Haga keilasi haastekilpailun parhaan kahden sarjan tuloksen ja sai lämpimät onnittelut Mika Koivuniemeltä.

Haastekilpailun parhaan tuloksen 406 heitti Eli Haga. Hänelle ja muille kilpailuun osallistuneille tapahtuma oli merkityksellinen.

– Oli paljon ihmisiä katsomassa ja jännitin aika paljon, kun en ole tottunut siihen. Kivaa oli ja tuntui todella hyvältä. Yritin vain keilata ruutu kerallaan. Oli kiva, kun oli kuuluisia keilaajia valmentajina, Haga tunnelmoi ParaChallengen päätteeksi.

Yksi valmentajista oli keilailulegenda Mika Koivuniemi, joka toimi valmentajan roolissa hymyssä suin.

– Hieno homma, että tällainen järjestettiin ja erityisesti miellytti se, että tämä oli päätetty järjestää näin laajasti erilaisten erityisryhmien edustajille.

Samoilla linjoilla oli niin ikään toinen valmentaja, huippukeilaaja Kimmo Lehtonen.

– Tämähän nyt oli ihan mieletön kokemus. Täytyy arvostaa, kun ihmiset harrastavat rajoitteista huolimatta. Oli kunnia olla mukana. Tästä sai ekstralatausta omaan seuraavaan kilpailuerään, samana iltana Ballmaster Openin juhlaerään osallistunut Lehtonen kertoi.

Teksti ja kuvat: Henri Havusela

ParaChallenge -haastekilpailun osallistujat ja heidän kahden sarjan tulokset:
1. Eli Haga 406
2. Joni Saarinen 394
3. Tuija Näsilä 384
4. Toni Välitalo 378
5. Petri Mäkivirta 374
6. Petri Rapeli 369
7. Kauko Järvensivu 365
8. Satu Lintula 361
9. Elmeri Haukikari 348
10. Timo Toivonen 324
11. Seppo Virkkunen 302

Leave a Response