tiistai, 18 tammikuun, 2022
kansiKisajutut

Niko Oksanen ja Sanna Pasanen matkaavat AMF:n maailmancupiin

Niko Oksanen ja Sanna Pasanen lähtevät Suomen edustajina Indoneesiaan AMF:n Maailmancupiin.

Niko Oksanen ja Sanna Pasanen selvittivät tiensä Qubica AMF:n maailmancupiin marraskuussa. Karsinta keilattiin Lahdessa haastavalla rataolosuhteella.

Lahden keilahallissa pelattiin 18. elokuussa AMF:n maailmancupin karsinta, jossa jännittävien vaiheiden jälkeen miehissä Niko Oksanen nousi voittajaksi ja naisissa Sanna Pasanen.

Karsinnan voitto tarkoittaa sitä, että kaksikko matkaa marraskuun 16.-24. pelattavaan AMF:n maailmancupiin, joka keilataan tänä vuonna niinkin eksoottisessa kohteessa kuin Indonesian Palembangissa, joka sijaitsee Sumatran saarella.

– Tiedän vain, että paikka on Aasiassa. En ole ikinä käynyt ja vieras paikka. Hauska on kuitenkin lähteä sinne ja maailmancupit ovat tapahtumina loistavia, Pasanen kommentoi Lahdessa voiton ratkettua.

Miesten kilpailussa voitto ratkottiin vasta viimeisessä sarjassa. Ensimmäistä seitsemän sarjan osiota tuloksellaan 1713 suorastaan dominoinut Niko Oksanen menetti otettaan toisen kuuden sarjan osion aikana, ja ratkaisevan päätössarjan aikana Jari Ratia nousi vielä taistelemaan voitosta.

Voitto oli livetä Oksasen käsistä viimeisen sarjan aikana, mutta nuorukainen piti pintansa ja sai vielä raavittua viimeisestä sarjastaan 200 pistettä, mikä riitti voittoon. Lopullinen ero kaksikon välillä oli vain 18 pistettä, kun Ratia tykitti viimeiseen sarjaansa tuloksen 247. Kolmanneksi miehissä keilasi Tomas Käyhkö.

Oksasen kokonaispotti 13 sarjaan oli 2854 pistettä, mikä oli loistava suoritus haastavalla rataolosuhteella.

– Ensimmäisenä pelasin tosi hyvää peliä. Ruutu kerrallaan siinä pelattiin ja pystyin hyvin keskittymään. Tiesin olevani hyvässä kunnossa, kun olen harjoitellut kesällä kovaa. Ensimmäisessä osiossa tuli oikeastaan sellaista tulosta, mitä lähdin hakemaankin, Oksanen kertoi.

Hän lähti toiseen osioon selvässä johtoasemassa muihin, mutta tulostaso ei pysynyt Oksasella yhtä korkealla, ja ero muihin alkoi kaventua.

– Viimeisessä sarjassa tiesin kyllä Ratian tilanteen, mutta tiesin myös homman olevan omissa käsissä. Toista osiota oli hankala lähteä pelaamaan selvässä johtoasemassa. Eihän niin pitäisi tietysti ajatella, mutta oli se takaraivossa varsinkin eilisen jälkeen, edellisenä päivänä Finnish Mastersin loppukilpailussa kirvelevästi ensimmäisenä parhaan 32 pelaajan joukosta karsiutunut Oksanen summasi.

Oksanen on valmis Indonesiassa järjestettävään maailmancupiin.

– Kauheasti ei ole ehtinyt miettiä, mutta sinne lähdetään valmiina, kun paikka on ansaittu. En lähde hakemaan sieltä kokemuksia, vaan pärjäämään. Kerran olen maailmancupissa ollut, ja silloin olin huonolla pelillä 12:s, joten siellä voi hyvin pärjätä. Voittoa lähdetään hakemaan.

Sanna Pasanen naisten ykkönen

Naiset keilasivat 12 pelaajan voimin kuuden sarjan avausosion, jonka jälkeen kuusi naista lähti keilaamaan todella tasaisessa tilanteessa kuuden sarjan toista osiota.

Voittaja oli sunnuntaina pitkään auki, mutta lopulta voitto ratkaistiin Sanna Pasasen ja Reija Lundénin välillä.

Pasasen hyvä tasainen suorittaminen palkittiin. Hän keilasi kaikkiin neljään viimeiseen sarjaansa yli 200 pistettä, ja päivän päätteeksi eroa Lundéniin oli 42 pistettä, joten Pasanen matkaa Oksasen kanssa maailmancupiin. Naisissa kolmanneksi sijoittui kärkikaksikon tavoin naisten maajoukkuekeilaaja Eliisa Hiltunen.

– Ei ehkä ihan parasta keilaamista ollut tässä kilpailussa. Ensimmäisen kuuden sarjan jälkeen olin aika kiukkuinen itselleni, kun tein avausosiossa paljon virheitä. Keilaaminen tuntui siinä epävarmalta, Pasanen kertoo.

Osioiden välissä hän psyykkasi itsensä parempaan vireeseen.

– Päätin, että perhana jos ehjä pelaaminen riittää tänään, niin nyt lyödään pökköä pesään. Muutamia missejä toisessakin osiossa tuli, mutta vastapainona myös kaatoja.

Teksti: Henri Havusela
Kuva: Henri Havusela

Leave a Response