tiistai, 18 tammikuun, 2022
Kisajutut

Naisten SM-liigakausi on edennyt puoliväliin – Kestomenestyjä Giants on runkosarjan kärjessä

Porin Giants on vuodenvaihteessa naisten SM-liigan ykkösjoukkue. Porin kierroksella radoilla pelasivat Riikka Nenonen, Ani Juntunen, Laura Aaltonen, Mari Nurmilo sekä Piritta Maja.

Naisten SM-liigaa on nyt takana 28 ottelun verran. Kausi alkoi lokakuun alussa Kotkassa ja jatkui marraskuun puolessa välissä Porissa.

Kahden peliviikonlopun jälkeen kärjessä jatkaa edelleen Giants, jolla on kasassa 324 sarjapistettä. Cherry on taulukossa toisena kerättyään 299 pistettä. Bayn viikonloppu Porissa ei ollut paras mahdollinen, mutta lahtelaisjoukkue säilytti silti paikkansa kolmannella sijalla 287 pisteessä.

Neljäntenä sarjataulukossa on GB (261 pistettä), viidentenä Nasevat (203 pistettä), kuudentena Smash (203 pistettä), seitsemäntenä ET (129 pistettä) ja kahdeksantena sarjanousija Uljas (86 pistettä).

SM-liigan runkosarja on nyt puolivälissä ja kovinta tahtia on keiloja kaatanut Bayn Krista Pöllänen, jonka keskiarvo 12 sarjaan on 202,67. Toisena keskiarvoissa on niin ikään Bayta edustava Eliisa Hiltunen. Kauden kaikki 28 sarjaa pelanneen Hiltusen keskiarvo on 199,14.

Lauantain kierroksella Cherry voitti seitsemästä pelaamastaan ottelusta kuusi, ja sama tykitys jatkui myös sunnuntaina, kun tamperelaiset olivat lähes pitelemättömiä.

Seuraavilla sijoilla keskiarvoissa ovat Giantsin Sanna Pasanen (198,79) ja GB:n kokeneet tekijät Reija Lundén (198,57) sekä Nina Kovanen (198,04).

Cherry juhli Porin-kierroksella

Porissa 16.-17. marraskuuta pelattu SM-liigan viikonloppu oli tamperelaisen Cherryn riemukulkua. Cherry vei nimiinsä lauantain parhaan joukkueen tittelin ja sama kunnia irtosi myös sunnuntaina. Hieno viikonloppu nosti Cherryn runkosarjassa toiseksi.

Lauantain kierroksella Cherry voitti seitsemästä pelaamastaan ottelusta kuusi, ja sama tykitys jatkui myös sunnuntaina, kun tamperelaiset olivat lähes pitelemättömiä.

Lauantaina Cherry keräsi muikeat 82 pistettä ja sunnuntaina peräti 86. Lauantain toisen sijan nappasi hieman yllättäen raumalainen Smash 78 pisteellä, sunnuntain toiseksi paras joukkue oli puolestaan kotihallissaan pelannut Giants, joka keräsi viiden voiton siivittämänä yhteensä 74 pistettä.

Cherry pelasi upean viikonlopun Porissa ja nousi sarjataulukossa jo toiseksi. Kuvassa Elli Koivisto, Jessica Kauhanen, Jenni Heino, Jonna Lampo ja Heidi Poikonen.

Sunnuntain parhaan pelaajan tittelin saalistanut Cherryn Jenni Heino kertasi joukkueensa viikonloppua.

– Lähestulkoon samalla tavalla sai pelata molempina päivinä. Tänään olimme kertaalleen hieman hukassa, mutta laitoimme homman yhdessä kasaan. Ryhmähenki oli meillä avain voittoon. Saimme pohjoisen vahvistuksemme Poikosen Heidin mukaan, ja hän piti yllä hyvää ryhmähenkeä.

Ryhmähenki oli meillä avain voittoon.

– Olimme tänään ehkä tuossa päivän alkupuolella hieman vaikeuksissa, mutta saimme parannettua siitä koko ajan päivän edetessä. Yleisesti ottaen peli kulki meillä hyvin koko päivän, Heino analysoi.

Heino keilasi lauantain läpi 192,86 keskiarvolla ja sunnuntaina kulki vielä paremmin, keskiarvon ollessa muikeat 208,43.

– Todella hyvää heittoa tuli koko ajan, ei oikein voi muuta sanoa. Heitin käytännössä koko päivän samalla pallolla. Vaikeammat hetket sai helposti kasattua ja keilaaminen tuntui helpolta.

Naisten SM-liiga jatkuu helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna, kun joukkueet ottavat yhteen Tampereen Kaupissa.

Teksti ja kuvat: Markus Viljanen

Leave a Response