tiistai, 18 tammikuun, 2022
Kisajutut

Mainarit syyskauden paras senioreiden mestaruussarjassa

Senioreiden mestaruussarjaa on keilattu kolme kierrosta ja kärkipaikkaa pitää Varkauden Mainarit. Niskaan hengittää kahden viime kauden mestari Helsingin GB.

Kolmen kierroksen jälkeen neljä joukkuetta on erottunut muista. Kärkipaikalla on Varkauden Mainarit, joka on voittanut 21 ottelustaan peräti 15. He nousivat kärkipaikalle kolmannella kierroksella Tampereella marraskuun lopussa, kun he voittivat kierroksen kaikki seitsemän ottelua.

Mainareiden takana toisena on kahden viime kauden mestari Helsingin GB, joka on jäänyt varkautelaisista 163 pistettä. Seuraavina tulevat Porin XO ja Tampereen TKK. Kärjen ja neljännen joukkueen ero on 355 pistettä, joten taistelu kevään peleissä on taatusti kova.

Viidentenä oleva Helsingin Jyrä on jäänyt jo kärkinelikosta selvemmin, sillä heillä on matkaa Mainareihin jo 1164 pistetä. Sarjataulukon pohjalla olevat Kokkolan CPS, Tapiolan Patteri ja Helsingin Boltsi-72 ovat toisistaan reilun 100 pisteen sisällä, mutta kärkeen heillä on matkaa jo noin 1500 pistettä, joten kevätkaudella heillä on runsaasti kirimistä, jos mielivät mukaan mitalitaistoon.

Näissä peleissä on rento ilmapiiri, kun pelataan tosissaan mutta ei vakavissaan.

Mainareiden Ari Jehkinen on tyytyväinen joukkueensa esityksiin syyskaudella ja antaa suuren kiitoksen joukkueessa debytoineelle Juha Immoselle.

– Ensimmäinen kierros ei joukkueena mennyt hyvin, mutta Tapiolassa toisella kierroksella vaikeammalla kelillä pystyttiin parantamaan hyvin asetelmia. Tampereen kierros meni hienosti. Juha Immonen teki Tampereella debyytin ja jos hän olisi ollut aiemmin mukana, niin ero saattaisi olla isompikin, Jehkinen kertoi.

Sarja on hieman yllättäen jakautunut kahtia, kun neljä ensimmäistä joukkuetta ovat karussa.

– Vaikka eroja on tullut sarjataulukossa, niin silti siellä ei ole läpihuutopelejä.

Jehkinen ihmettelee, kun mestaruussarjassa on pitkälti samoja pelaajia kuin viime vuosina on totuttu näkemään.

– Aika vähän on tullut uusia senioreita mukaan, joka on mielestäni hieman yllättävää.

Vaikka Mainarit sarjaa johtaa, he lähtevät kevätkauteen nöyrin mielin.

– GB, XO ja TKK ovat pärjänneet pitkään, joten heitä vastaan on kovia pelejä ollut ja tulee olemaan jatkossakin. Lisäksi Immonen ei ole mukana seuraavalla Porin kierroksella, joka varmasti vaikuttaa meidän iskukykyyn.

Senioreiden mestaruussarja on tunnettu rennosti huumorista.

– Näissä peleissä on rento ilmapiiri, kun pelataan tosissaan, mutta ei vakavissaan. Siellä osataan nauraa vähän enemmän kuin yleisessä SM-liigassa, Jehkinen hymähtää.

Teksti: Olli Pakonen

Leave a Response