torstai, 28 lokakuun, 2021
Kisajutut

Maila Virtanen ja Pekka Kiviniemi keilasivat veteraanien Suomen mestareiksi

Kaupin keilahallissa Tampereella saatiin jo talvella alkaneet veteraanien SM-alkukilpailut lopulta keilattua. Maaliskuun keskeytyksen jälkeen noin 300 keilaajaa osallistui marraskuussa jatkuneeseen alkukilpailun karsintaan. Osallistujia oli yhteensä 1170, joista 971 mies- ja 199 naiskeilaajaa.

Naiset ratkaisivat aamulla alkaneessa kahdeksan sarjan pelierässään mitalien värit. Porin Tarmon Maila Virtanen kiri viimeisten ruutujen aikana Suomen mestariksi. Tilanne oli erityisen kutkuttava ennen viimeistä sarjaa. Lappeenrannan X-Companyn Tarja Taipale oli pelannut aamupuhteensa jo ennen Virtasta loppuun ja tulokseksi 1513. Virtanen tiesi tilanteen ja lähti heittämään viimeistä ruutuaan pakkotuplan edessä. Maila ei jännitellyt ja teki vaadittavan ja otti SM-kultaa kuuden pisteen erolla Tarjaan pistein 1519. Pronssille keilasi Kauhajoen KJK:n Aila Koivisto tuloksella 1497.

Porin Tarmon Maila Virtanen kiri viimeisten ruutujen aikana jo toiseen Suomen mestaruuteen.

Tuore veteraanien Suomen mestari Maila Virtanen oli silminnähden iloinen saavutukseensa;
– Yllättävä voitto nyt. Kaatoja ei nyt oikein tippunut. Täällä olosuhteissa ei ollut mitään vikaa, mutta ei vaan osunut minne haluaa. Porissa olen pystynyt keilaamaan hyvin tilanteesta huolimatta.

Kultaa Maila Virtanen, hopeaa (vas.) Tarja Taipale ja pronssia Aila Koivisto.

Porissakin on hyvin turvallisuus huomioitu. Kilpailun lopusta olen tyytyväinen, että sain parannettua tarvittavalla hetkellä. Finaalin formaatti aiheutti täällä Tampereella yllätyksen turvajärjestelyt huomioiden, mutta kaikillehan se sama oli. Nyt pelataan sitten Porin mestaruudesta, mikäli tilanne antaa myöden. Seniori SM-on seuraava iso tavoitteeni. Nythän sain paikan veteraanien PM-kilpailuihinkin Ruotsiin kesälle, Maila Virtanen kertoi mestaruuden ratkettua.

Naisten parikilpailun (2×6 sarjaa) kultamitalit menivät Kauhajoen KJK:n Aila Koivistolle ja Terttu Kohtaselle (2286), hopeat Lappeenrannan TOPS:n Pirkko Vepsälle ja Aira Grenille (2252) ja pronssit Lohjan Kalke-70:n Ritva Kontiolle ja Raili Liitsolalle (2234).

Iltapäivällä ratkottiin veteraanimiesten Suomen mestaruus. Aamupäivän erässä naisten kanssa pelasi jo osa miehistä, näin saatiin pelaajat joka toiselle radalle ja turvavälit isoiksi. Tampereen TKK:n Pekka Kiviniemi latoi aamuerässä pohjaksi 1728. Tulos piti vielä iltapäiväerän jälkeenkin ja palkintopallille korkeimmalle kivunnut Kiviniemi säesti Suomen mestaruutta Bella Bella-huudoin.

Bella Bella! Pekka Kiviniemi tuulettaa heti ensimmäisissä veteraanikisoissa mestariksi.

Hopeasta ja pronssista väännettiin loppuun saakka. Koko kisan hyvin pelannut Pietarsaaren Drottin Leif Enfors varmisti viimeisen sarjan lopun kaatojonollaan hopean jo aiemmin kaulaan ripustetun joukkuekullan seuraksi. Pronssille hivuttautui Seinäjoen For Funin Martti Hölsö, joka onnistui viimeisessä sarjassa muiden kärkipelaajien epäonnistuessa.

Kultaa Pekka Kiviniemi, hopeaa (vas.) Leif Enfors ja pronssia Martti Hölsö.

Haastatteluun istui huojentunut ensimmäistä vuotta veteraanisarjoissa pelaava Kiviniemi;

– Mahtava fiilis! Oli tietynlainen kutina, että jos kaikki menee nappiin niin voin voittaa. Täytyy antaa rakkaalle vaimolle kiitos tästä. Osaa antaa neuvoja. Olen treenannut kohtuu paljon ja heittänyt viikoittain kisoja. Paikkopeli onnistui loistavasti ja kaatojakin tuli peräkkäin. Paikatkin ovat kestäneet hyvin. Kun tasoituksia en saanut niin tiesin, että täysillä pitää vetää. Tämä olosuhde oli minulle hyvä. Minulle ei kevään ja syksyn pelilinjoissa eroja tullut. Hyvin meni keilat nurin molempina ajankohtina. Tämä oli minulle pitkä haave, saada SM-kultamitali, oli sitten kyse mistä sarjasta tahansa. Seniorikisoja aion kierrellä nyt seuraavaksi ja ne ovat kalenterissani, joissa yritän pärjätä.

Miesten joukkuekultamitalisti Drottin joukkue: Ylirivi vasemmalta Armas Matkoski ja Eino Keto. Alarivi vasemmalta Kjell Lindén ja Leif Enfors

Miesten parikilpailun (2×6 sarjaa) voiton veivät Lohjan RäMe:n Kari Kuparinen ja Pekka Lindholm tuloksella 2575. Oulun OPS:n Jorma Kettunen ja Esko Ahde ottivat hopeaa 2563 ja Kemin Vei-Kei:n Heikki ja Martti Koskela pronssia 2535.

Joukkuekilpailun (4×6 sarjaa) kullan voitti Drott Pietarsaaresta joukkueella Eino Keto, Leif Enfors, Kjell Linden ja Armas Matkoski 4996 pisteellä. Tampereen Keilakerho nappasi hopeaa joukkueella Esa Siltanen, Kauno Mäkelä, Pertti Haataja ja Pekka Tuominen 4888 pistettä. Pronssille keilasivat Turun Bakka joukkueella Risto Pääkkö, Kalevi Kuismanen, Paavo Tärkki ja Esko Kaunonen 4847 pisteellä.

Teksti ja kuvat: Sami Järvilä

Leave a Response