tiistai, 18 tammikuun, 2022
Tämän vuoden QubicaAMF maailmancup keilattiin eksottisessa kohteessa Indonesiassa Palembangissa Sumatran saarella.
Kisajutut

Maailmancup tuotti pettymyksen suomalaisille

QubicaAMF maailmancupiin lähtivät loistovireessä alkukauden keilanneet Niko Oksanen ja Sanna Pasanen. Odotuksiin ja mahdollisuuksiin peilattuna molempien sijoitukset jäivät alle keilaajien oman tason.

Syksyllä Lahdessa keilatussa maailmancup-karsinnassa Sanna Pasanen voitti naisten kilpailun ja Niko Oksanen puolestaan miesten.

Tämän ansiosta he lähtivät edustamaan Suomea eksoottisen keilailukohteeseen, kun tämän vuoden maailmancup järjestettiin marraskuussa Indonesian lämmössä Palembangin kaupungissa Sumatran saarella. Urheilijoiden tueksi radoille lähti myös valmentaja Sami Konsteri.

Niko Oksanen ja Sanna Pasanen eivät olleet sijoituksiinsa tyytyväisiä, kun molemmilla alkukausi on ollut todella vahva.
Tiedossa oli, että paikallisen keilahallin olosuhteet voivat olla haasteellisia. Pelaajat olivat varautuneet tähän ottamalla erilaisia keilailuvälineitä mukaan, jotta tulevat haasteet olisivat selätettävissä.

Kilpailu kuitenkin tuotti suomalaisille tänä vuonna isoja haasteita, jotka lopulta verottivat pisteitä sekä sitä myöten näkyivät sijoituksissa.

Pasaselle maailmancup oli vaikea. Läpi alkukauden loistavasti keilannut Pasanen ei löytänyt parasta virettään kilpailun aikana, ja 32 sarjaan mahtui peräti 17 alle 200 pisteen sarjaa.

Tuoreen MM-pronssimitalistin lopullinen sijoitus oli yhdeksäs ja paikka kahdeksan parhaan joukossa jäi tällä kertaa 72 pisteen päähän. 32 sarjan tulos hänellä oli 6279 keskiarvolla 196,22.

– Aika raskas viikko oli. Paljon töitä tehtiin, mutta paljon oli pisteitä, joita olisi voinut ottaa ja tyhjiä tuli paljon. Harmittaa, kun neljä kertaa olen maailmancupissa ollut ja aina kymmenen sakissa, mutta sijoitukset ovat olleet kuudes, yhdeksäs, kymmenes ja nyt taas yhdeksäs, Pasanen harmitteli kisan päätteeksi.

Oksasella puolestaan tulos heitteli paljon. Käännekohta oli neljäs kuuden sarjan blokki, jota ennen hän oli hienosti miesten kilpailussa kolmantena, mutta neljännen blokin heikko tulos 1056 pudotti roimasti sijoitusta kauas kärjestä.

Oksasen 32 sarjan tulos 6414 keskiarvolla 200,44 riitti tällä kertaa 18. sijaan.

– Nikolla kilpailun jälkeen päällimmäisenä mielessä oli pettymys, koska niin hyvässä kunnossa hän oli tänne lähtiessä. Hän ei päässyt oikein missään vaiheessa toteuttamaan omaa keilailuaan, valmentaja Sami Konsteri kuvaili Oksasen viikkoa.

Voitot Etelä-Afrikkaan ja Australiaan

Naisten kilpailussa 40 sarjan jälkeen ennen mitalipelejä kärjessä ollut USA:n Kelly Kulick joutui taipumaan välierässä Dominikaanisen Tasavallan edustajalle Aumi Guerralle. Toisessa välieräparissa Australian Rebecca Whiting kukisti Malesian Natasha Roslanin.

Whiting nousi lopulta maailmancupin voittoon, kun Guerra taipui loppuottelussa 172-162.

Miehissä puolestaan ennakkosuosikkeihin lukeutunut ja kilpailua alusta asti hallinnut Etelä-Afrikan Francois Louw nousi ykköseksi voitettuaan finaalissa Indonesian Ryan Leonard Lalisangin 237-202.

Välierävaiheessa Louw voitti Saksalaisen Oliver Morigin ja Lalisang pudotti finaalista puolestaan Australian Sam Cooleyn.

Teksti: Henri Havusela ja Olli Pakonen
Kuvat: Sami Konsteri

Leave a Response