tiistai, 18 tammikuun, 2022
Kisajutut

Lauri Sipilälle ja Teea Mäkelälle nuorten SM-kultaa

Lauri Sipilä keilasi ikänsä puolesta viimeistä kertaa nuorten SM-kilpailuissa ja saavutti upeasti kultaa.

Juniori-ikäisissä kultamitali matkasi pojissa Otso Kahilalle sekä tytöissä Mila Nevalaiselle.

Someron keilahallilla järjestetyt nuorten ja junioreiden SM-kilpailut päättyivät nuorissa miehissä Lauri Sipilän Suomen mestaruuteen.

Sipilä voitti loppuottelussa Niko Oksasen kahdessa sarjassa 222-177 ja 234-154.

Välierässä Oksaselle taipunut Niko Paananen sai puolestaan SM-pronssia kaulaan. Sipilälle nuorten SM-kulta oli ensimmäinen.

– Hienolta tämä tuntui erityisesti senkin takia, koska ikäni puolesta nämä olivat minulle viimeiset SM-kilpailut nuorten sarjassa, Sipilä sanoi helpottuneen oloisena voiton ratkettua.

Teea Mäkelä oli nuorten naisten kultamitalisti. Hopeaa Ani Juntuselle (vas.) ja pronssia Marjaana Hytöselle (oik.).

Hän ei ole keilannut tämän kauden aikana paljoa, joten kovien nimien taakse jättäminen oli loistava suoritus.

– Ilman sen suurempia odotuksia lähdin keilaamaan tähän päivään. Yleensä silloin paras tulos tuleekin, kun ei yritä liikaa ja keskittyy jokaiseen heittoon. Hyvin on kausi mennyt. Irlannissa olin heittämässä EBT-kiertueen osakilpailussa ja siellä olin viides, mikä sekin oli hyvä saavutus, Sipilä tiivisti kauttaan.

Nuorten naisten mitalijärjestys puolestaan oli Teea Mäkelä, Ani Juntunen ja Marjaana Hytönen.

SM-kultaa varmistanut Mäkelä oli viime vuoden hopeamitalisti. Hän voitti finaalissa Juntusen kahden sarjan tuloksella 424-359. Juntunen oli ensimmäisen 11 pelatun sarjan jälkeen ensimmäisenä, joten ennen loppuottelua Mäkelä voitti Hytösen välierässä pistein 441-385.

– Aika paljon tämä merkitsee. Onhan tämä hyvä saavutus kovatasoisessa kilpailussa. Heitot onnistuivat tänään ja oli aika rauhallista tekemistä itseltäni, Mäkelä kertoi.

Kahila ja Nevalainen kruunasivat kautensa

Juniori-ikäisten keilaajien mitalit ratkottiin Somerolla päivää aikaisemmin. Sekä pojissa että tytöissä SM-kullat ripustettiin maajoukkuekeilaajien kaulaan, kun pojissa ykköseksi nousi Otso Kahila ja tytöissä Mila Nevalainen.

Kahila oli pojissa round robin -vaiheen ykkönen, joten hän eteni suoraan finaaliin, ja sai lopulta välieräparista Tuomas Lahtinen-Jani Soukka parikseen loppuotteluun Lahtisen, joten Soukalle jaettiin SM-pronssia.

Junioripojissa SM-kulta matkasi Otso Kahilalle. Tuomas Lahtinen (vas.) saavutti hopeaa ja Jani Soukka pronssia.

Loppuottelussa hän voitti Lahtisen 425-358. SM-kulta kauden loppuvaiheilla kruunasi Kahilan kevään.

Mila Nevalainen

– Ehdottomasti kruunu. Tälläkin kaudella on ollut ylä- ja alamäkiä, joten kiva lopetella kautta voittoihin. Tämän voiton ja liiganousun myötä jäi positiivinen fiilis kaudesta, tuoretta miesten liiganousija Mistralia edustava Kahila kertoo.

Junioritytöissä pudotuspeleissä nähtiin maajoukkuelupausten kamppailu, kun yhdessä junioreiden EM-kilpailuissa parikultaa juhlineet Mila Nevalainen ja Peppi Konsteri kohtasivat SM-loppuottelussa.

Vasta 14-vuotias Mila Nevalainen voitti Konsterin loppuottelussa pistein 438-375. Pronssi jaettiin niin ikään maajoukkuekeilaaja Piitu Viiaselle, joka hävisi välierän Konsteria vastaan.

– Tämä on itselleni kolmanneksi isoin voitto, jonka olen saavuttanut. Eli on tämä iso juttu. Heitto on kunnossa tällä hetkellä ja välineet ovat oikeat, niin tässä tilanteessa on saanut luottavaisin mielin heittää, Nevalainen summasi omaa loistavaa kauttaan.

Teksti ja kuvat: Henri Havusela

Leave a Response