tiistai, 18 tammikuun, 2022
Kisajutut

Kyle Troupille uran ensimmäinen PBA:n Major-titteli

Kyle Troup nähtiin ensimmäistä kertaa myös Suomessa reilu vuosi Brunswick Ballmaster Openissa, jossa hän sijoittui neljänneksi.

Yhdysvaltalainen 29-vuotias tähtikeilaaja Kyle Troup voitti helmikuun lopussa Players of Championsin finaalissa Dick Allenin ja saavutti ensimmäisen Major-tittelinsä sekä muhkean
250 tuhannen dollarin pääpalkinnon.

Voitto oli Troupille samalla seitsemäs PBA-titteli. Pitkään tahkottu PBA Players Championship pelattiin Floridan Jupiterissa.

Finaalisarjassa kohtasivat ykkössijoitettu, kahdella kädellä palloa kauhova Kyle Troup ja kolmosportaalta aloittanut Dick Allen. Molemmat kaverit ovat jo rutinoituneita PBA-voittajia, mutta kummallakaan ei ollut ansiolistallaan Major-voittoa. Kumpikin mies pelasi kunnon koukulla nelosmerkin vasemmalta puolelta suunnilleen viitosriman breikin kautta pesään. Molemmilla oli tupla alkupuolella, sitten Allen aloitti paikkonsa jälkeen kaatojonon ja otti puolivälissä 20 pisteen johdon, kun Troupilla oli kaksi peräkkäistä kymppipaikkoa. Seiskaruutuun Allen jätti oman kymppinsä ja jäi odottelemaan vastustajaansa.

Troup tuli kolmella kaadolla rinnalle ja otti ennen ysiruutua kolmen pisteen johdon. Siinä peli sitten ratkesi Allenin hyvästä vajaasta osumasta jääneeseen 7-10 reikään. Troup hoiti homman kahdella komealla kaadolla ja kaappasi isot rahat pistein 258-222. Dick Allen on varmaan jonkin ajan toipumisen jälkeen tyytyväinen 130 000 dollarin tilipussiin.

– Uskomaton tunne ja kova työ palkittiin. Minulla oli itsevarma olo palloni reaktioon ja pelipaikkaan, josta pelasin. En ollut ollenkaan hermona, vaan pystyin keskittymään ja paineet sekä hermoilu olivat poissa, voitostaan liikuttunut Troup kommentoi upeaa voittoaan.


Players of Championsin viisi parasta ja palkintosummat
1. Kyle Troup, $250,000
2. Dick Allen, $130,000
3. François Lavoie, $80,000
4. Tom Smallwood, $60,000
5. Anthony Simonsen, $50,000


Teksti: Pekka Korpi ja Henri Havusela
Kuva: Henri Havusela

Leave a Response