torstai, 28 lokakuun, 2021
kansiKisajutut

Korona sekoitti keilailukalenterin – näin pelataan näillä näkymin

Valtakunnansarjat jäivät koronaviruksen takia kokonaan kesken. Kuva miesten SM-liigan finaaleista viime vuodelta.

Koronaviruksen takia keilailukausi tyssäsi kuin seinään keväällä. Osa kilpailuista siirrettiin ja osa jopa jouduttiin perumaan. Tästä artikkelista selviää, miten kotimaassa pelattavat kilpailut jatkuvat elokuusta alkaen.

Huomioithan, että koronavirusepidemia voi jatkua vielä pitkälle, joten tässä artikkelissa kerrottu suunnitelma keilailukalenterista on vasta alustava.

Tällä hetkellä Finnish Masters -lopputurnaus sekä keväältä siirretty Junnu Tourin Grande Finale näyttäisivät polkaisevan käyntiin kotimaan keilailukilpailut elokuun lopussa.

Tämän jälkeen syyskuun aikana pyritään keilaamaan muut SM-finaalit, jotka kaikki jouduttiin keväältä siirtämään. Senioreiden SM-kilpailussa pelaamatta on enää loppukilpailu ja se on tarkoitus pelata syyskuun puolivälissä.

Nuorten ja junioreiden, miesten ja naisten SM-kilpailut eivät ehtineet alkaa keväällä, joten ne ovat pelaamatta kokonaisuudessaan ja ne pyörähtävät käyntiin elo-syyskuun aikana. Veteraanien SM-karsintaa jäi pelaamatta kaksi viikonloppua ja ne pyritään pelaamaan 13.-22.11. ja loppukilpailut 29.11.

Osa kilpailuista on siirretty reilusti tulevaisuuteen. Merkittävä uutinen oli, että Helsingissä Talin keilahallissa järjestettävät ja paljon odotetut miesten EM-kotikilpailut jouduttiin siirtämään elokuulta vuoden 2021 tammikuulle pelattavaksi Brunswick Ballmaster Openin jälkeen 12.-23.1.2021.

Samalla myös Tanskan Aalborgissa pelattavat naisten EM-kilpailut siirtyivät kesältä ensi vuoden tammi-helmikuun vaihteeseen.

Merkittävä uutinen arvokilpailuiden osalta oli myös, että World Bowling perui Nuorten MM-kilpailut, jotka oli tarkoitus keilata Perussa Limassa syyskuussa. Ne kuitenkin pyritään keilaamaan vuoden 2021 kesäkuun lopussa (26.6.-4.7.2021) samanaikaisesti junioreiden MM-kilpailuiden kanssa Ruotsissa Helsingborgissa, mutta neuvottelut ovat kesken.

Katso tästä ensi kauden runkokalenteri kokonaisuudessaan

Teksti: Henri Havusela ja Olli Pakonen
Kuva: Henri Havusela

Leave a Response