tiistai, 18 tammikuun, 2022
Kisajutut

Kert Truus neljännen Ranking-osakilpailun valtias

Helsingin GB:a edustava Viron maajoukkuekeilaaja Kert Truus veti pisimmän korren kauden neljännessä Ranking-osakilpailussa Talissa tammikuun lopulla.

Läpi päivän hyvin keilannut Helsingin GB:n Kert Truus voitti kahden sarjan loppuottelussa yhden Suomen viime vuosien kovimmista keilaajista, Sinisten Juuso Tiaisen lukemin 441-409. Truus oli koko loppuottelun hieman niskan päällä, minkä lisäksi hänellä oli loppuottelussa tasku paremmin hallussa kuin Tiaisella, ja ensimmäinen sarja menikin virolaiskeilaajan hyväksi pistein 221-192.

Kert Truus nappasi hienolla pelillä Suomen Rankingin kauden neljännen osakilpailun voiton.

Toisessa sarjassa sama meno jatkui ja Truus pelasi varmaa peliä, eikä tehnyt suuremmin virheitä. Voitto ratkesi ennen kymppiruutua, kun Tiainen ei saanut loppuun pitkää kaatojonoa. Toinen sarja Truusille kolmella pisteellä lukemin 220-217 ja uran ensimmäinen Ranking-osakilpailuvoitto yhteispistein 441-409.

Truus oli pitkän päivän jälkeen helpottunut, sillä nyt hänellä on muutaman vuoden takaa Rankingin kiertuefinaalin voiton lisäksi osakilpailuvoitto.

– Sain heitettyä hyviä heittoja, mutta vastustaja oli kova vasuri, joten loppuun asti piti taistella voittaakseen, hän sanoi.

Neljännessä osakilpailussa kaikki pelaajat pelasivat ensin kahdeksan sarjaa, minkä jälkeen 20 parasta sekä 12 lucky loser -paikoilta jatkoivat pelejä cup-muotoisella pelitavalla, kunnes voittaja oli selvillä. Truus tykkäsi pelata matsipelejä, joissa myös henkinen kantti ratkaisee.

– Hieno fiilis. Pystyin ottamaan kaikista peleistä voiton, joten ei se olisi paremmin voinut mennä, Truus totesi.

Vuosikausia Viron ehkä kirkkaimpana keilailutähtenä ollut Truus nähdään mitä suurimmalla todennäköisyydellä elokuussa Talissa keilattavissa miesten EM-kilpailuissa.

– Uskoisin, että olen joukkueessa, vaikka sitä ei ole vielä nimetty. Sitä kohden alan harjoittelemaan, hän päätti.

Naiskeilaajat säkenöivät

Neljännessä Ranking-osakilpailussa silmiinpistävää oli naisten menestyminen, sillä 16 joukossa naisia oli peräti seitsemän. Vaikka loppuotteluun saakka he eivät edenneet, niin välierään saakka ylsivät Lahden Bayta edustavat Essi Pakarinen ja Eliisa Hiltunen. Pakarinen joutui taipumaan välierässä Tiaiselle 408-455 ja Hiltunen puolestaan Truusille pistein 414-463.

16 parhaan joukkoon naiskeilaajistamme tiensä selvittivät Pakarisen ja Hiltusen lisäksi Ani Juntunen, Sanna Pasanen, Jenni Heino, Peppi Konsteri sekä kahdeksan sarjan ensimmäisen osion parhaan tuloksen keilannut Mila Nevalainen.

Kauden viides Ranking-osakilpailu pelataan Imatran Pultti turnauksen muodossa normaalina erikoiskilpailuna, minkä loppukilpailu on 8.3. ja kauden kuudes Ranking keilataan tuttuun tapaan yksipäiväisenä turnauksena Talissa sunnuntaina 29.3.

Teksti ja kuva: Olli Pakonen

Leave a Response