torstai, 28 lokakuun, 2021
Kisajutut

Junnu Tourille päästy viidesti kauden aikana

Nanna Salakka ja Max Räsänen nousivat voittoihin viimeisimmässä helmikuussa järjestetyssä osakilpailussa.

Junnu Touria on päästy keilaamaan kauden aikana viidesti, ja tämänkin vuoden puolella kiertuetta keilattiin kahdesti ennen tiukentuneita rajoituksia. Tammikuun Kokkolan osakilpailussa voittoihin ylsivät peräti kolme voittoa tällä kaudella kiertueella juhlineet Simon Tissarinen ja Pinja Laukkanen, kun taas helmikuussa viimeisimmässä kiertueen kilpailussa voittoa juhlivat Max Räsänen ja Nanna Salakka.

Äänekoskella pelattu kauden viides ja samalla viimeisin Junnu Tour -osakilpailu oli varkautelaisten seurojen juhlaa, kun WBT:n Nanna Salakka ja Mainareiden Max Räsänen kaappasivat suurimmat voittopokaalit hyllyihinsä.

Nanna Salakka ja Max Räsänen nousivat voittoihin viimeisimmässä helmikuussa järjestetyssä osakilpailussa.

Nanna Salakan loppukilpailu oli nousujohteinen, eikä hänelle löytynyt pudotuspeleissä haastajaa. Välierässä Peppi Konsteria vastaan hän teki sarjan 252 (8) ja loppuottelussa hän paukutti Mila Nevalaista vastaan 255 (8) pistettä. Neljäs tyttöjen välierässä keilannut oli Marjaana Hytönen, joka taipui finaaliin yltäneelle Nevalaiselle. Salakka oli syystäkin tyytyväinen viikonloppuunsa.

– Hienolta tuntuu nyt. Alussa oli hieman vaikeuksia, mutta loppua kohden linjat löytyivät. Pudotuspeleissä oli kovat vastukset, joten vähän jännitti, mutta hyvin se lopulta meni, Salakka kertoi hymyillen.

Max Räsäsen loppukilpailusta ei kaatoja puuttunut. Pitkät jonot olivat tuki ja turva, kun ajoittain luotto paikkopalloon oli koetuksella. Välierässä kaatui Lenni Juutilainen, ja loppuottelussa Jussi Laine, joka oli omassa välierässään voittanut Sebastian Rosin.

– Hyvät fiilikset, eka voitto Junnu Tourilla! Välillä oli pieniä ongelmia paikkojen kanssa, mutta muuten sujui hyvin. Viime aikoina olen heittänyt aika paljon, on tullut treenattua ja heitettyä myös kisoja, Räsänen tunnelmoi.

Loppukilpailussa nähtiin myös 300-sarja, kun Peppi Konsteri avasi pelinsä täydellisesti.

Kolmen voiton Tissarinen ja Laukkanen

Bowling.fi Kokkolan Junnu Tourin osakilpailu pelattiin päätökseen puolestaan tammikuun puolella.

Loppukilpailun viiden sarjan jälkeen neljä parasta jatkoivat pudotuspeleihin. Poikien puolella Raision Alfa BC:n Niko Rasi tykitti ykköseksi hienolla 1179 tuloksellaan viiteen sarjaan. Muut jatkajat olivat Helsingin Boltsi-72:n Karo Hilokoski, Kokkolan CPS:n Simon Tissarinen ja Helsingin GB:n Jussi Laine. Tampereen TKK:n Markus Lahti koki kovan kohtalon ja jäi pisteen päähän Jussista.

Pudotuspeleistä loppuotteluun selviytyivät Niko Rasi, joka kukisti Jussi Laineen 216-191 ja Simon Tissarinen voitettuaan Karo Hilokosken 236-202.

Kokkolan omapoika Simon nousi loppuottelun viimeisissä ruuduissa Nikon ohi ja viidenteen tourin osakilpailuvoittoon.

– Tämän kauden kolmas voittoni Junnu Tourilta varsinkin kotihallissa tuntuu hyvältä. Tämä voittoni oli kaiken lisäksi ensimmäinen tällä kaudella Kokkolassa, Tissarinen kertoi.

Tytöissä Seinäjoen Kukun Roosa Leppänen oli vahvin viiden sarjan karsinnassa pistein 1002. Kolme muuta pudotuspeleihin selvinnyttä olivat Raision Nasevien Pinja Laukkanen, Helsingin GB:n Stella Lökfors ja Lahden Bay:n Tiiamari Laukkanen.

Välierissä Tiiamari pudotti Roosa Leppäsen selvin lukemin 188-142. Toisessa pelissä Pinja Laukkanen teki saman Stella Lökforsille 209-175.

Pinjan ja Tiiamarin välinen loppuottelu koki jännittävän lopun. Pinja heitti ensimmäisenä kymppiruudun ja sai sarjaksi 186. Tiiamari olisi tarvinnut kolme kaatoa viimeiseen ruutuun voittoon, mutta sitä ei tullut ja tuloksella 175 toinen sija. Voitto näin Laukkaselle ja myös hän Tissarisen tavoin napannut jo kolme voittoa kiertueella kauden aikana.

– Kolmas voittoni tourilta. Paikkopeli kulki koko viikon ja ratkaisi ehkäpä voiton tällä kertaa. Pallot toimivat paria sarjaa lukuun ottamatta hyvin ja aika lailla samoilla palloilla heitin. Junnujen EM-kilpailut toivottavasti pystytään vielä tänä vuonna pitämään ja sinne treenaat, iloisen oloinen Pinja kertoi.

Teksti: Joni Oksanen, Sami Järvilä ja Henri Havusela
Kuvat: Joni Oksanen ja Sami Järvilä

Leave a Response