torstai, 28 lokakuun, 2021
Kisajutut

Junnu Tourilla hienoja onnistumisia

Tämän vuoden puolella Junnu Touria on ehditty keilaamaan jo kaksi osakilpailua.

Tammikuussa pelatussa Rauman osakilpailussa tyttöjen sarjassa voiton nappasi Marjaana Hytönen ja pojissa Luukas Väänänen.

Vasta 14-vuotias Väänänen kiertää kilpailuita ahkerasti ja hän on tuttu näky aikuisiakin vastaan pelatessa. Nuorukainen on ottanut selviä kehitysaskeleita kauden aikana. Rauman osakilpailussa hän keilasi välierävaiheessa 285 pisteen sarjan, ja finaalissa Niko Rasia vastaan 262 pistettä.

– Tämä oli yksi isoimmista voitoista, jonka olen saavuttanut. Aikaisemmin olen haaveillut, että pääsisin Junnu Tourilla pudotuspeleihin asti, niin aika vaikea oli kuvitella, että pystyisin voittamaan osakilpailun, Väänänen kertoo.

Vasta 14-vuotias Luukas Väänänen on kehittynyt kauden aikana selvästi. Raumalta irtosi Junnu Tour -osakilpailun voitto.

Väänänen nähtiin myös tammikuussa jo toistamiseen Ballmaster Openissa. Nuori kaksikätinen keilaaja saa arvokasta oppia näissä kilpailuissa.

– Siellä on huippukeilaajia, ja on hienoa päästä heidän kanssaan samalle radalle. Kun onnistuu siellä, heiltä saa tsemppiä. Siellä on mukana myös kaksikätisiä keilaajia, joten heiltä pystyy ottamaan oppia.

Väänänen on myös kerännyt Junnu Tourilla mini pojat -sarjassa (U13) eniten yhteispisteitä (110). Hän näkee kehittyneensä tämän kauden aikana monissa asioissa.

– Vauhtia on tullut lisää ja pystyn sitä kautta heittämään ottavimmilla palloilla. Myös tarkkuus on parantunut. Enää ei tule sellaisia hölmöjä missejä verrattuna aikaisempaan.

Tämän vuoden puolella pelattu toinen osakilpailu keilattiin Junnu Tourin osalta Kotkassa, missä puolestaan pojissa voiton vei niin ikään 14-vuotias Oskari Salmivesi ja tytöissä Teea Mäkelä.

Salmivesi ei ollut aikaisemmin yltänyt neljän parhaan pudotuspeleihin. Hän voitti finaalissa myös upeasti läpi päivän keilanneen Simon Tissarisen tiukasti 222-219.

– Aika uskomattomat fiilikset. En olisi uskonut, että pystyn Simonin voittamaan, kun hän pelasi niin vahvasti välierässä Simo Uosukaista vastaan, Salmivesi kertoi helpottuneena.

Junnu Touria on keilattu tämän kauden osalta kuudesta osakilpailusta viisi. Viimeinen Brunswick-osakilpailu keilataan 23.-24. maaliskuuta Hanhivaaran keilahallissa Salossa.

Grande Finale keilataan Tapiolassa 11. toukokuuta, ja sinne jatkavat osakilpailuissa kerättyjen pisteiden perusteella eri ikäluokittain keilaajat seuraavanlaisesti:
Pojat U20: 12 parasta,
Tytöt U20: kuusi parasta
Pojat U16: 12 parasta,
Tytöt U16: kuusi parasta
Mini pojat U13: kuusi parasta,
Mini tytöt U13: kuusi parasta

Poikien alle 20-vuotiaiden sarjassa eniten pisteitä on kerännyt Niko Rasi (77) ja nuoremmassa ikäluokassa Otso Kahila (85).

Tytöissä U20-luokassa ykkösnimi on puolestaan Teea Mäkelä (60) ja U16-sarjassa Mila Nevalainen (60). Mini tytöissä ykköspaikkaa pitää Stella Lökfors (60).

Teksti ja kuvat: Henri Havusela

Leave a Response