torstai, 9 joulukuun, 2021
Kisajutut

Junioreiden ja nuorten SM-mitaleista keilattiin Lahdessa

Kiireinen kilpailusyksy ja poikkeukselliset kilpailuiden aikataulut vaikuttivat siihen, että tätä lehteä tehdessä miesten, naisten ja veteraanien SM-finaalit ovat vasta edessä ja tästä syystä niistä ei ole juttua tässä numerossa. Sen sijaan nuoret ja juniorit ratkoivat SM-mitalit Lahdessa syyskuun alussa. Junioreissa tuoreet mestarit ovat Roosa Pusa ja viime vuoden kultamitalinsa uusinut Lenni Juutilainen. Nuorissa SM-kultamitalit matkasivat Reetta Neuvoselle ja Jarno Lahdelle.

Jarno Lahti oli varmasti ennakkoon yksi nuorten miesten ennakkosuosikkeja, mutta onnistui jättämään kilpailussa taakseen kovia vastustajia, kuten Niko Oksasen, Jesse Ahokkaan, Nico Kärkkäisen sekä loppuottelussa vastaan tulleen Onni Riikosen. Loppuottelun Lahti vei nimiinsä 413–330.

– Voittoahan täältä tultiin hakemaan! Alkuun tosin oli vähän hankalaa tekeminen, en ihan uskonut, että voitto voisi vielä tulla. Heittoni oli kankeaa, enkä saanut palloa radalle järkevästi. Loppu menikin sitten aika paljon paremmin. Löytyi rennompaa tekemistä, niin alkoi sujumaan, Lahti iloitsi finaalin jälkeen.

Nuorissa naisissa Reetta Neuvonen oli mestaruudestaan päästään pyörällä. Loppuottelussa hän voitti puolestaan Marjaana Hytösen 356–332.

– Raskas päivä takana. Pitkä pelipäivä. Suurin piirtein ihan hyvä mieli kuitenkin, tuore mestari naureskeli.

– Peli oli välillä tosi tiukkaa, yritin olla seuraamatta muiden tilannetta, mutta väkisinhän sitä aina tulee tehtyä kuitenkin. Alkupäivästä oli hyvin virtaa ja pysyi hyvin pelissä mukana. Round robineissa alku meni vielä hyvin, mutta sitten pelipaikka hävisi. Paikkasin sitten vaan kaiken mitä jäi. Kahteen viimeiseen sarjaan jännitystä oli sen verran ilmassa, etten saanut toivottua avausheittoa, mutta onneksi sain pidettyä paikkoheitot edelleen hyvin kasassa, Neuvonen kertoi.

Junioreiden toisen perättäisen mestaruuden saavuttanut Lenni Juutilainen voitti finaalissa Max Räsäsen 411–385.

Reetta Neuvonen, Roosa Pusa, Jarno Lahti ja Lenni Juutilainen juhlivat SM-kultamitaleita.

– Toisaalta tämä oli vähän positiivinen yllätys. Välillä ei lähtenyt mistään, välillä sitten onneksi silloinkin, kun ei välttämättä olisi pitänyt. Radat muuttuivat päivän läpi, ensimmäiset kahdeksan sarjaa tuntuivat ehkä helpoimmalta. Oli paljon vasenkätisiä mukana ja radat kuluivat helpommaksi, kun osasi pelata oikein. Kun väki väheni, joutui taktikoimaan enemmän, Juutilainen kertasi päivän kulkua.

Peppi Konsteri hallitsi juniorityttöjen tuloksia koko päivän, joka aiheutti myös finaalin voittaneelle Roosa Pusalle hieman epäuskoisuutta. Maajoukkuetytöt kohtasivat toisensa SM-finaalissa siis vain hetkeä ennen kuin matkustivat yhdessä Tilburgiin junioreiden EM-kilpailuihin. Mestaruus Pusalle lukemin 363–342.

– En kyllä oikeasti osannut odottaa tätä. Peppi on todella kova vastus, niin vähän yllätyin itsekin, että voitin. Heitin heiton kerrallaan, enkä miettinyt mitään sen enempää. Ehkä se taika oli siinä, Pusa hymyili mestaruuden varmistuttua.

Ikäkausi- ja parimestaruuksien palkitseminen

Finaalipäivänä palkittiin myös suoraan alkukilpailujen perusteella jaetut ikäkausi- ja parimestaruudet.

Nuoremmissa tytöissä voiton vei Turun HHB:n Sofia Laine tuloksella 1125. Hopealle tuli TKK:n Jenniina Järvilä ja pronssille Mainareiden Neea Pöllänen. Nuorempien poikien mestaruus lähti Patterin Jussi Laineen matkaan komealla tuloksella 1588. Hopeaa Tomas Tissarinen (CPS, Kokkola) ja pronssia Selim Rönn (Hellas, Vaasa).

Vanhempien tyttöjen mestaruus jäi kotiyleisön iloksi Lahden Bayn Tiiamari Laukkaselle tuloksella 1451. Toiselle sijalle GB:n Stella Lökfors ja kolmannelle Melina Vikström Raision Nasevista. Poikien puolella kultamitalin sai kaulaansa Mainareiden Luukas Väänänen, 1685, lähes sadan pisteen erolla toiseksi tulleeseen TKK:n Markus Lahteen. Prossille Kalajoen BC Islandersin Miro Saari.

Poikien parimestaruus matkasi All Starsille Rami Mukkulalle ja Niko Oksaselle, tyttöjen GB:lle Mila Nevalaiselle ja Jaana Rapelille.

Teksti: Ruusa Aalto


Finaaliotteluiden tulokset
Max Räsänen – Lenni Juutilainen 385 – 411
Peppi Konsteri – Roosa Pusa 342 – 363
Jarno Lahti – Onni Riikonen 413 – 330
Marjaana Hytönen – Reetta Neuvonen 332 – 356

Mitalistit

Juniorit, tytöt
1. Roosa Pusa, Bay, Lahti
2. Peppi Konsteri, Giants, Pori
3. Pinja Laukkanen, Nasevat, Raisio

Juniorit, pojat
1. Lenni Juutilainen, Mainarit, Varkaus
2. Max Räsänen, Mainarit, Varkaus
3. Rami Mukkula, All Stars, Kouvola

Nuoret, naiset
1. Reetta Neuvonen, Nasevat, Raisio
2. Marjaana Hytönen, Giants, Pori
3. Vilma Salo, Bay, Lahti

Nuoret, miehet
1. Jarno Lahti, TKK, Tampere
2. Onni Riikonen, Mainarit, Varkaus
3. Nico Kärkkäinen, Mainarit, Varkaus

Leave a Response