tiistai, 18 tammikuun, 2022
Kisajutut

GB toistamiseen senioreiden mestaruussarjan voittoon

Helsingin GB voitti toisena vuotena peräkkäin senioreiden mestaruussarjan kultamitalit. Hopeaa saavutti Porin Giants ja pronssia Tampereen TKK.

Helsingin GB voitti Talin keilahallissa pelatussa senioreiden mestaruussarjan finaalissa Porin Giantsin. GB:n voittajajoukkueessa pelasivat veljekset Teemu ja Timo Raatikainen, Pasi Laito sekä Kai Virtanen.

Voitto ei tullut helsinkiläisille helpolla, sillä runkosarjan voittaja Giants sai loppuotteluun niin sanotun second chancen eli, jos se häviää ensimmäisen sarjan, pelataan toinen sarja. GB voittikin ensimmäisen sarjan selvästi luvuin 969-894.

Toinen sarja oli keilailuviihdettä parhaimmillaan. Giants johti ottelua hienoisesti pitkin sarjaa, mutta GB ei päästänyt porilaisia helpolla.

Toinen sarja oli keilailuviihdettä parhaimmillaan. Giants johti ottelua hienoisesti pitkin sarjaa, mutta GB ei päästänyt porilaisia helpolla. Kahdeksanteen ruutuun kaikki Giantsin pelaajat tekivät kaadon ja tarrasivat lujempaa mestaruuteen kiinni, mutta rutinoitunut GB ei ollut luovuttanut.

Ennen kymppiruutua porilaisten johto oli kaventunut 16 pisteeseen. Ottelun ratkaisu nähtiin vasta ankkureiden taistossa. Kai Virtaselta vaadittiin kymppiruutuun kaato, minkä Virtanen teki kylmän viileästi. GB vei toisen sarjan tiukassa kamppailussa sarjoin 869-853.

Kai Virtanen, Tero Suokas, Pasi Laito, Teemu Raatikainen, Reija Lundén, Timo Raatikainen ja Jouko Kuossari kuuluivat kaikki GB:n kauden joukkueeseen.

Myös ennen loppuottelua pelattu välierä GB:n ja Tampereen TKK:n välillä oli tiukka. Sen GB vei luvuin 837-829. Joukkueenjohtaja sekä pelaaja Teemu Raatikainen näki joukkueen rosterin laajuuden mestaruuden takuuna.

– Meillä on todella laaja rinki joukkueessa, sillä nyt pelanneiden lisäksi joukkueessa ovat keilanneet Jouko Kuossari, Reija Lundén ja Tero Suokas.

Tiukat mitalipelit olivat Raatikaisen mieleen.

– Mukavahan näitä kovia joukkueita vastaan on pelata ja kulta maistuu aina yhtä hyvälle, Raatikainen sanoi.

GB lähtee ensi kaudella hakemaan jo kolmatta peräkkäistä mestaruutta.

– Samalla tavalla pyritään pelaamaan kuten tälläkin kaudella, eli pelataan neljällä ilman vaihtopelaajaa. Ne pelaavat sitten kenellä kulkee. Toivottavasti saadaan vielä Kimmo Lehtonen pelaamaan, Teemu toivoi.

Runkosarja Giantsin tahtiin

Porin Giants voitti näytöstyyliin senioreiden mestaruussarjan runkosarjan. Porilaiset voittivat kauden 38:sta ottelusta 29. Giants vei runkosarjan 1233 pisteen erolla Helsingin GB:hen. Giantsin koko kauden joukkuekeskiarvo 837,5 oli myös kovin sarjan kovin. GB pääsi reilun seitsemän pisteen päähän keskiarvolla 830,3. Kolmanneksi sijoittunut TKK jäi GB:stä 35 pistettä ja oli kolmas yli parivauhtia kauden keilannut joukkue. TKK:n joukkuekeskiarvo oli 823,1.

Neljänneksi tämän vuoden seniorisarjassa keilasi Varkauden Mainarit, viides oli Helsingin Jyrä ja kuudes Helsingin Boltsi-72.

Henkilökohtaisissa tuloksissa kauden paras pelaaja oli GB:n Kai Virtanen keskiarvolla 233,8. Toiseksi paras oli Giantsin Antti-Pekka Lax, 216,8 ja kolmas TKK:n Mika Lahti 214,1. Kaikkiaan 18 keilaajaa 49:stä keilasi kauden yli 200 pisteen keskiarvolla.

CPS nousi ensi kaudeksi senioreiden mestaruussarjaan

Senioreiden mestaruussarjan karsinta keilattiin Valkeakoskella. Mestaruussarjasta karsintaan joutuivat Tapiolan Patteri ja Helsingin Tornados.

Senioreiden ykkössarjasta karsintaan pääsivät lohkovoittajat, jotka olivat Kokkolan CPS, Kouvolan All Stars, Euran GS ja Helsingin Ailec.

Joukkueet pelasivat yksinkertaisen sarjan. Voitosta joukkueet saivat 120 bonuspistettä ja viiden pelin jälkeen kaksi parasta lunastivat paikan ensi kauden mestaruussarjaan.

Tapiolan Patteri vei karsinnan nimiinsä voittamalla päivän aikana neljä ottelua viidestä. Ainoan tappion se kärsi kolmannessa ottelussa CPS:lle luvuin 838-862. Karsinnan toiseksi keilasi niin ikään neljä ottelua voittanut CPS. Kokkolalaiset hävisivät ainoastaan ensimmäisen ottelunsa Tornadokselle luvuin 788-852, mutta olivat sen jälkeen voittamattomia.

Patterin voittopisteet karsinnan viidessä ottelussa olivat 4808, CPS tuli siis toiseksi 98 keilaa Patterista jääneenä. Karsinnan kolmas oli All Stars, joka jäi CPS:stä 167 pisteen päähän. Neljäs oli Tornados, viides GS ja kuudes Ailec.

Teksti ja kuva: Olli Pakonen

Leave a Response