torstai, 28 lokakuun, 2021
Kisajutut

Finnish Mastersista ensimmäiset SM-finalistit

Kokenut huippukeilaaja Pasi Uotila on yksi niistä keilaajista, jotka lunastivat paikkansa SM-finaaleihin Finnish Masters -pisteillä. Kuva miesten liigakierrokselta helmikuun alusta Kaupin keilahallista.

Finnish Mastersin toukokuun ensimmäisen maanantain pistetilanteen mukaan jaetaan paikkoja SM-loppukilpailuihin. Miehistä paikan saa kahdeksan ja naisista kolme eniten pisteitä kerännyttä keilaajaa.

Vaikka keilakausi on ollut kevään pysähdyksissä koronaviruspandemian vuoksi, Finnish Mastersin tilanne on elänyt, sillä yli 18 kuukautta vanhoja pisteitä jää poissa pelaajilta.

Sääntöjen mukaan toukokuun ensimmäisen maanantain tilanteen mukaan jaetaan kahdeksalle parhaalle miehelle ja kolme parhaalle naiselle paikka SM-loppukilpailuun. Nämä pelaajat pääsevät SM-loppukilpailuun sillä ehdolla, että he käyvät pelaamassa SM-alkukilpailun.

Naisissa kolme SM-finaalipaikkaa lunastivat tutut maajoukkuekeilaajat, kuten Eliisa Hiltunen.

Miehistä paikan saavat käytännössä koko Finnish Mastersin olemassaolon pistetilanteen kärjessä ollut maajoukkuekeilaaja Tomas Käyhkö sekä myös maajoukkueessa keilaavat Niko Oksanen ja Teemu Putkisto.

Lisäksi paikan saavat Juuso Tiainen, Osku Palermaa, Jesse Kallio, Juho Rissanen ja Pasi Uotila.

Naisten pistetilanteen kolmen kärki toukokuun alussa oli Sanna Pasanen, Eliisa Hiltunen sekä Jenni Heino. Mitään yllättävää tässä kolmikossa ei ollut, sillä kaikki kuuluvat maajoukkueeseen ja ovat Suomen kirkkaimpia naiskeilailun tähtiä.

Miesten SM-kilpailu on tarkoitus pelata syksyn aikana Lahdessa ja naisten Salon Hanhivaarassa. Kolmen parhaan TV-pudotuspelit pelataan sekä miesten että naisten osalta Lahdessa.

Finnish Mastersin lopputurnaus on suunniteltu pelattavaksi 22. elokuuta. Tilanne saattaa kuitenkin muuttua, jos koronavirustilanne pahenee. Lopputurnaukseen pääsee 72 pelaajaa 30.6. päivätyn tilanteen mukaan. Miesten kategoriasta paikan saa 32 parasta, naisista ja seniorimiehistä 12 kummastakin, seniorinaisista ja junioritytöistä neljä parasta kummastakin sekä kahdeksan parasta junioripoikaa.

Tulevan kauden Finnish Masters -osakilpailut päätetään kesäkuun puolivälin jälkeen, kun erikoiskilpailujen haku tulevan kauden Finnish Mastersiin päättyy, mutta kalenterissa on perinteisesti myös Junnu Tour -osakilpailuja, Rankingeja sekä SM-kilpailuja.

Teksti: Olli Pakonen
Kuva: Henri Havusela

Leave a Response