torstai, 28 lokakuun, 2021
Kisajutut

Finnish Mastersin kärjessä vähän muutoksia

Finnish Masters -kiertuetta on keilattu alkuvuonna viisi osakilpailua. Kaksi osakilpailua on siirretty myöhempään ajankohtaan.

Vuoden piti alkaa Finnish Mastersin osalta Ballmaster Openilla, mutta se on siirretty pelattavaksi toukokuulle. Nähtäväksi jää, päästäänkö kilpailua pelaamaan silloinkaan.

Kimmo Lehtonen keilasi voittoon Pori Senior Openissa ja Tali Senior Openissa.

Rauman keilailuliiton talviturnaus jäi kesken, kun alkukilpailua jäi pelaamatta päivä ja loppukilpailu kokonaisuudessaan. Kilpailu pelataan loppuun, kun koronarajoitukset hellittävät.

Alkuvuoden aikana on kuitenkin päästy pelaamaan viisi FM-tason kilpailua. Junnu Toureja on ollut tänä vuonna kaksi, Kokkolassa ja Äänekoskella. Seniorit ovat pelanneet sekä Pori Senior Openin että Tali Senior Openin. Ainoa yleisen tason kilpailu on ollut Kouvolan Kaatoputki 2021.

Junnu Toureilla voittoon keilasivat Simon Tissarinen, Pinja Laukkanen, Max Räsänen ja Nanna Salakka.

Kimmo Lehtonen voitti sekä Pori Senior Openin että Tali Senior Openin. Kaatoputki 2021 voittoon pelasi Niko Oksanen.

Miesten kategorian kärjessä jatkaa 2.3.2021 päivitetyillä pisteillä Tomas Käyhkö, kannoillaan Niko Oksanen ja Teemu Putkisto. Naisten kärjessä on Sanna Oksanen ja Eliisa Hiltunen väijyy alle 200 pisteen päässä. Kolmantena on Ani Juntunen.

Seniorimiesten ykkösenä on Kimmo Lehtonen, toisena on Jarmo Ahokas ja Kai Virtanen kolmantena. Seniorinaisten kategoriassa kärjessä on Jaana Taavitsainen, toisena on ainoastaan kuuden pisteen päässä Reija Lundén ja kolmantena Sanna Ohrimovitsch.

Junioripoikien kärkinimi on Simon Tissarinen. Seuraavina tulevat Luukas Väänänen ja Rami Mukkula. Tyttöjen kategoriassa johdossa on Mila Nevalainen ja seuraavina tulevat Peppi Konsteri ja Pinja Laukkanen.

Kahdeksan parasta miestä ja kolme parasta naista selviytyvät SM-loppukilpailuun toukokuun ensimmäisen maanantain pistetilanteen perusteella riippumatta siitä pelataanko kisat keväällä vai siirtyvätkö ne syksyyn.

Senioreiden ja veteraanien SM-kilpailut on siirretty jo pelattavaksi syksylle, muista SM-kilpailuista päätetään kevään aikana.

Teksti: Olli Pakonen
Kuva: Henri Havusela

Leave a Response