torstai, 28 lokakuun, 2021
Kisajutut

Finnish Masters -kiertuetta keilattu aktiivisesti syksyllä

Syksyn aikana on pelattu useita Finnish Masters -kilpailuja ympäri Suomen.

Miesten sarjaa käytännössä koko kiertueen olemassaolon ajan johtanut Tomas Käyhkö on kärjessä myös 27.11.2020 päivitetyllä listalla. Käyhkö on kerännyt pisteitä kaikista neljästä syksyn FM-kilpailuista, jotka hän on pelannut. Hän voitti elokuussa pelatun Finnish Masters -lopputurnauksen, minkä lisäksi hän kasvatti pistepottiaan Lahden kesäkilpailussa, miesten SM-kilpailussa sekä Pori Openissa. Tomaksella on koossa 7613 pistettä, joka on miltei 2000 enemmän kuin toisena olevalla Niko Oksasella, joka on myös kerännyt pisteitä syksyllä samoista kilpailuista kuin Käyhkö. Kolmantena on Teemu Putkisto, joka on jäänyt Oksasesta vajaa 500 pistettä. Kaikkiaan miesten sarjassa pisteillä on 251 pelaajaa.

Myös juniorit ovat keränneet ahkerasti Finnish Masters -pisteitä. Junioripojissa kärjessä keilaa hyvää työtä tällä kaudella tehnyt Simon Tissarinen.

Naisten sarjassa Sanna Pasanen pitää vielä niukasti kärkipaikkaa, vaikka hän ei ole pystynyt loukkaantumisen takia keilaamaan syksyllä. Naisten SM-kultaa voittanut Eliisa Hiltunen on ajanut Pasasen miltei kiinni. Pasasella pisteitä on 2660 ja Hiltusella 2528. Kolmantena naisten sarjassa on Ani Juntunen. Naisista pisteille on yltänyt 47 keilaajaa.

Senioreilla on ollut kiireinen syksy, sillä he ovat pelanneet sekä SM-kilpailut että Turku Senior Openin muiden FM-kilpailujen lisäksi. SM-kilpailuista täydet pisteet otti Jouko Kuossari ja Turku Senior Openista puolestaan Petri Keituri. Kiertueen kärjessä senioreissa jatkaa kuitenkin Kimmo Lehtonen, jolla on koossa 2771 FM-pistettä. Hän otti pisteitä syksyllä miesten SM-kilpailuista. Lehtosen takana reilun 1000 pisteen päässä tulevat Kai Virtanen ja Petri Keituri. Seniorimiehissä pisteitä on 180 miehellä.

Seniorinaisissa nähtiin kärkipaikan vaihtuminen, kun Reija Lundén joutui antamaan kärkipaikan naisten SM-pronssia keilanneelle Jaana Taavitsaiselle. Taavitsainen on ollut syksyllä ahkera, sillä hän on kerännyt pisteitä myös senioreiden SM-kilpailuista neljännellä sijallaan sekä Turku Senior Openista. Jaanan pisteet ovat marraskuun lopussa 1278. Takana vaanivat kuitenkin lähellä senioreiden SM-kultaa voittanut Reija Lundén sekä Sanna Ohrimovitsch, joka myös sai hyvin pisteitä sekä senioreiden että naisten SM-kilpailusita. Seniorinaisissa pisteitä on kerännyt 48 naista.

Junioreilla on myös ollut kiireinen syksy. Junioripojissa kärjessä keilaava Simon Tissarinen on saanut pisteitä viidestä eri FM-osakilpailusta. Hän voitti syksyn aikana kaksi Junnu Tour osakilpailua, joka kerrytti hyvin hänen pistepottiaan. Tissarisella on koossa 5263 pistettä. Seuraavina tulevat Luukas Väänänen ja Rami Mukkula. Kaikkiaan 61 pojalla on FM-pisteitä.

Junioritytöissä Mila Nevalainen on repinyt hieman eroa muihin syksyn aikana. Nevalainen voitti junioreiden SM-kultaa ja Turun Junnu Tourin, minkä lisäksi hän on saanut pisteitä peräti neljästä muusta FM-osakilpailusta syksyn aikana. Nevalaisen pisteet ovat marraskuun lopussa 6500. Reilun tuhannen pisteen päässä tulee Milan kova kilpakumppani Peppi Konsteri. Kolmantena on Pinja Laukkanen pistein 4005.

Joulukuussa ohjelmassa on kolme FM-kilpailua. Kotkassa Ruskakisa, Salossa FSB:n talvikumot ja Lohjalla Rännimalja 50v.r Talissa piti pelata kauden ensimmäinen Ranking -osakilpailu, mutta se peruuntui koronaviruspandemian vuoksi. Alkuvuodesta kalenterissa on jälleen rutkasti FM-kilpailuja.

Teksti: Olli Pakonen
Kuva: Henri Havusela

Leave a Response