torstai, 9 joulukuun, 2021
Kisajutut

Eurooppalaiset vahvoja 2021 PWBA-kiertueella – useita historiallisia hetkiä

Julia Bondin kauteen on mahtunut kaksi titteliä.

Tämän vuoden PWBA-kiertue on ollut äärimmäisen mielenkiintoinen ja tapahtumarikas. Kiertue sai uuden kolmen kilpailun yhdistelmäformaatin, jonka ansioita kilpailujen kokonaismäärä kasvoi neljästätoista kahteenkymmeneen.

PWBA-kiertue käynnistyi jo tammikuussa. Uusi kilpailusarja on nimeltään Classic Series ja vuoden 2021 kiertue alkoi tammikuussa pelatulla PWBA Kickoff Classic Seriesillä. Sarjassa keilataan kolme kilpailua, joista kahdessa ensimmäisessä pelataan yhdeksän sarjan karsinta, jonka kautta 12 parasta pääsee round robin peleihin. Round robinin neljä parasta ansaitsevat paikat pudotuspeleihin. Viimeiseen kilpailuun pääsee edellisten kilpailujen karsintojen 18 sarjan perusteella 24 parasta, jotka keilaavat myös round robinin ja viisi parasta pääsevät pudotuspeleihin. Tammikuussa tittelit menivät vielä USA:n ammattilaisille Shannon O’Keefelle, Bryanna Cotelle ja Julia Bondille, mutta keväällä kiertueen palatessa saatiin voittajiin mukaan eurooppalaista väriä.

Dasha Kovalovalle kaksi titteliä ja Verity Crawleylle yksi

Kevään ja alkukesän kilpailuissa Ukrainan Dasha Kovalova osoitti olevansa yksi kiertueen kovimpia keilaajia, kun hän voitti huhtikuussa PWBA Twin Cities Openin Minnesotassa ja puolusti vuoden 2019 titteliään menestyksekkäästi voittamalla PWBA Louisville Openin kesäkuussa. Myös Verity Crawley on noussut tällä kaudella uudelle tasolle, kun hän otti ensimmäisen PWBA-tittelinsä Greater Nashville Openista kesäkuussa. Sekä Crawley että Kovalova ovat olleet eniten mukana pudotuspeleissä, molemmat peräti kuusi kertaa tällä kaudella. Ensimmäistä kertaa kiertueella keilaava Stephanie Zavala on tullut jäädäkseen, sillä hän voitti kevään aikana peräti kaksi titteliä. Kevään arvokkaimman kilpailu, halutun tiaran USBC Queensistä voitti kuitenkin Julia Bondin ja otti samalla kauden toisen tittelinsä.

Birgit Noreiksille vihdoin henkilökohtainen voitto, junioritähti Jillian Martinista tuli nuorin PWBA-tittelin voittanut nainen.

Saksalainen Birgit Noreiks on ollut hyvässä vireessä PWBA:ssa ja sai tililleen myös ensimmäisen henkilökohtaisen voittonsa.

Kesätauon jälkeen kiertue palasi elokuun alussa sekaparikilpailulla. Danielle McEwan otti siitä kauden ensimmäisen voittonsa EJ Tackettin kanssa ja keilasi voittoon myös hieman myöhemmin Spokane Openissa. Birgit Noreiks otti vihdoin ensimmäisen henkilökohtaisen voittonsa Summer Classic Series -sarjasta, sen ensimmäisestä kilpailusta Go Bowling Classicista. Noreiks on ollut pudotuspeleissä tällä kaudella neljä kertaa, joten ei hänen kautensa muutenkaan huono ole ollut. Sykähdyttävän hetken tarjosi Summer Classic Seriesissä Jillian Martin, josta tuli PWBA BowlTV Classicin voitolla historian nuorin PWBA-tittelin voittaja. Naiskeilailu sai tänä vuonna myös upeita uutisia, kun USBC julkaisi vajaan viikon ennen U.S. Womens Openia seuraavan kolmen vuoden ajan major-turnauksien pääpalkinnon olevan 100 000 dollaria ja naisten pudotuspelit televisioidaan myös. Ensimmäisen jättipotin voitti itselleen Josie Barnes elokuun lopussa.

Lokakuussa 24.–31.10. keilataan vielä PWBA Fall Classic Series, jonka jälkeen selviävät vuoden 2021 pelaaja ja tulokas. Tällä hetkellä vuoden pelaajan kiertuepisteissä kärjessä on Dasha Kovalova ja tulokaskilpailussa Stephanie Zavala.

Teksti: Eliisa Hiltunen
Kuvat: PBA Media Gallery

Leave a Response