tiistai, 18 tammikuun, 2022
Kisajutut

Eliisa Hiltuselle upea saavutus ECC:llä – Osku Palermaa vahvana Las Vegasissa

Naisten mitalistit vasemmalta oikealle: Hopealle yltäneen Hiltusen vieressä kultaa voittanut Mai Ginge Jensen. Pronssille ylsivät Ranskan Solene Goron sekä Saksan Nadine Geissler.

Syyskaudella Eliisa Hiltunen ja Osku Palermaa loistivat arvokisoissa Suomen rajojen ulkopuolella.

Loistavasti kuluneella kaudella kilpailuissa edukseen esiintynyt Eliisa Hiltunen nousi upeasti hopealle Euroopan mestarien cupissa Saksassa. Kilpailun finaalissa hän kohtasi Tanskan Tanskan Mai Ginge Jensenin, joka oli lopulta liian kova vastus ja vei finaalin 2-0.

Eliisa Hiltunen ylsi hopealle, mikä oli ilonaihe myös päävalmentaja Jarmo Ahokkaalle. Miehissä Sami Konsteri pelasi myös hyvin sijoittumalla lopulta kuudenneksi.

Sijoittuminen toiseksi kovatasoisessa turnauksessa oli loistava suoritus Hiltuselle, joka oli pitkään kilpailun ykköskeilaaja. Pudotuspeleihin hän lähti lopulta kolmannelta sijalta ja kaatoi välierässä ranskalaisen Solene Goronin.

– En oikein muista finaalista mitään, focus oli niin itse tekemisessä. Harmittaa, kun sai mahdollisuuden kesän hopean kirkastamisessa, mutta olen tyytyväinen koko viikon tekemiseen ja suorittamiseen. Tavoite on kuitenkin voittaa, joten hetken harmittaa, mutta suunta on oikea ja tämä tuntuu kohta paljon paremmalta, Hiltunen kommentoi kilpailun päätyttyä.

Myös päävalmentaja Jarmo Ahokas oli tyytyväinen suojattinsa suoritukseen.

– Mitalit eivät ole itsestäänselvyys, joten ollaan siitä todella tyytyväisiä. Erityisen hienoa on se, että naiset saivat taas mitalin kesän EM-kisojen jatkoksi, joten Euroopan tasolla olemme tehneet oikeita asioita muutaman hiljaisemman vuoden jälkeen. Työtä on jatkettava ja itse ainakin aion edelleen viedä maajoukkuetta urheilullisempaan suuntaan järjestelmällisesti, Ahokas linjasi.

Miehissä hallitseva Suomen mestari Sami Konsteri pelasi niin ikään hyvän turnauksen, mutta jäi harmittavasti round robinin jälkeen pudotuspelien ulkopuolelle. Hänen sijoituksensa oli lopulta kuudes.

Osku Palermaa pronssille Las Vegasissa

Toinen suomalaisonnistuminen nähtiin Las Vegasissa pelatussa QubicaAmf:n maailmancupissa, kun Osku Palermaa nappasi pronssia marraskuussa.

Palermaa oli väkevässä vireessä ja oli ennen round robinia kilpailun toiseksi paras keilaaja. Pelisysteemi maailmancupissa on raaka, kun 40 pelatun sarjan jälkeen pitää olla neljän parhaan joukossa päästäkseen taistelemaan mitaleista.

Palermaan tie kohti kirkkaimpia mitaleita katkesi välierässä, kun hän kohtasi välierässä Australian Sam Cooleyn. Australialainen oli ottelussa niskan päällä ja vei ottelun lopulta selvästi sarjoin 203-240. Cooley voitti lopulta kilpailun finaalissa Kyle Troupin. Pronssinen mitali oli hyvä suoritus Palermaalle, kun vastassa oli maailman kärkikeilaajia.

– Voittoa ei tullut, joten tyytyväinen ei voi olla, mutta ok pelaamista itseltäni. Ihan hyvää tekemistä läpi viikon ja paikkopelaaminen onnistui, Palermaa kertoi kilpailun päätyttyä.

Naisten kilpailussa Suomea Las Vegasissa edusti Sanna Pasanen, jolle viikko tuotti pettymyksen. Hyvin alkukauden keilannut Pasanen jäi kahdeksan parhaan ulkopuolelle olemalla lopulta kymmenes.

– Aika huono fiilis tällä hetkellä, kun olisi halunnut tietysti jatkaa kilpailua. Harmittaa tosi paljon. Huonoin maailmancupin sijoitus tähän asti itselleni, Pasanen kertoi kilpailun jälkeen.

Teksti: Henri Havusela
kuvat: Eliisa Hiltunen ja StreamForce4Bowling

Leave a Response