torstai, 28 lokakuun, 2021
Kisajutut

Barents -ottelu keilattiin Venäjällä Murmanskissa

Valmiina taisteluun. Takarivi: Timo Uusinarkaus (vas), Ira Springare.Keskirivi Toni Viitakangas, Tiia Putkisto ja Maria Sipilä. Eturivissä Tuomas Uusinarkaus ja Niina Koutonen. Edessä Jonne Käsmä.

Perinteinen keilailun kalottiottelu pelattiin ensimmäistä kertaa Pohjois-Venäjällä, Murmanskissa 31.8.2019. Nykyisin se pelataan joka toinen vuosi Barents Summer Games-kisojen alla, ja tästä syystä nimikin on vaihtunut Barents -otteluksi.

Joukkueissa oli mukana neljä miestä ja neljä naista. Mukana olivat joukkueet Suomesta, Ruotsista ja Norjasta. Isäntämaa Venäjä ei osallistunut kisaan.

Parhaat mieskeilaajat. Jonne Käsmä (vas.), Tuomas Uusinarkaus ja Andreas Lindgren.

Suomen joukkue tänä vuonna: Ira Springare (Kemi), Tiia Putkisto (Ylivieska), Niina Koutonen (Ylivieska) ja Maria Sipilä (Ylivieska) sekä Jonne Käsmä (Kuusamo), Toni Viitakangas (Rovaniemi), Tuomas Uusinarkaus (Rovaniemi) ja Timo Uusinarkaus (Oulu).

Ottelu pelattiin kuusirataisessa hallissa, jossa olosuhteet olivat haastavat. Olosuhteena 44-jalkainen hoito, jossa öljyä oli noin 12 ml eli todella hidasta. Sen lisäksi vauhtiradalla oli seinäpito.

Ottelu koostui kolmesta erilaisesta pelitavasta: pari, neljän hengen mix ja lopuksi single, joten jokainen pelaaja pelasi päivän aikana yhdeksän sarjaa. Eri pelitavoista lasketaan raskaat pisteet ja lisäksi tulee pelaajakohtainen keskiarvo.

Tänä vuonna Ruotsi oli jälleen ylivoimainen ykkönen, Norja toinen ja Suomi taistellen kolmas.
1. Ruotsi 57 pist.
2. Norja 37 pist.
3. Suomi 26 pist.

Henkilökohtaisessa kilpailussa miesten voitto tuli Suomeen. Tuomas Uusinarkaus kruunattiin voittajaksi ja Jonne Käsmä täydensi palkintopallia kolmannella sijallaan.

Kaiken kaikkiaan reissu oli pitkä ja raskas. Menomatka Oulusta Murmanskiin bussilla vei 17 tuntia, josta passi- ja tullitarkastukset eri muodoissa veivät monta tuntia. Paluumatka sujui viisi tuntia nopeammin.

Kaiken kaikkiaan reissu itänaapuriin vaatii aikaa ja paperityötä. Joukkue nimettiin poikkeuksellisen aikaisin toukokuussa viisumi- ja passijärjestelyn vuoksi ja passitkin olivat viisumikierroksella toista kuukautta.

Järjestelyt Suomen Barents Urheilun johdolla onnistuivat hyvin, majoitus oli hyvää tasoa ja meille osoitettu opas puhui hyvää englantia.

Keilailuterveisin, joukkueenjohtaja Päivi Uusinarkaus


Tulokset:

miehet
1) Tuomas Uusinarkaus FIN 1891/9 s
2) Andreas Lindgren SWE 1870/9 s
3) Jonne Käsmä FIN 1825/9 s

naiset
1) Caroline Johansson SWE 1789/9 s
5) Tiia Putkisto FIN 1613/9 s


 

Leave a Response