tiistai, 18 tammikuun, 2022
Haastattelut

Sandra Gongora kehui Ballmaster Openin tasoa

Ballmaster Openissa nähtiin keilaajia 20 eri maasta. Yksi mielenkiintoisista nimistä oli Sandra Gongora, joka oli tiedettävästi kaikkien aikojen ensimmäinen meksikolaiskeilaaja Ballmaster Openissa.

Yhdysvalloissa naisten ammattilaiskiertuetta PWBA:ta kiertävä Gongora oli yhteistuloksissa lopulta 53. ja jäi tällä kertaa finaalipelien ulkopuolelle tasoituksellisella tuloksella 1393. Parempaakin sijoitusta olisi voinut odottaa, mutta naisen omien sanojen mukaan muutokset tekniikassa haittasivat tuloksen tekemistä.

– Olin todella tyytyväinen päästessäni tänne ensimmäistä kertaa, sillä olen kuullut paljon hyviä asioita Ballmaster Openista. Tämä ei ollut itselleni kuitenkaan paras hetki kisata, koska parhaillaan muutan paljon asioita heitossani ja se näkyy. On vaikea tehdä muutoksia ja tulosta samaan aikaan. Tulostaso täällä oli sen verran kova, että oli vaikea saada finaaliin riittävää tulosta, Gongora summasi omaa urakkaansa.

Suomen talviset maisemat miellyttivät Gongoraa, joka on kolminkertainen Meksikon mestari ja on sijoittunut parhaillaan kolmanneksi PWBA-kiertueen osakilpailussa.

– Tykkään Helsingistä todella paljon. Tämä on ensimmäinen kertani täällä ja olen viihtynyt todella hyvin. Jonkun verran olen reissannut Euroopassa ja olen useampaan otteeseen ollut Ruotsissa kilpailemassa.

Ensimmäisenä meksikolaisena Ballmaster Openiin osallistuminen miellytti.

– Se tuntuu hyvältä, koska haluan maani olevan ylpeä minusta. Meillä ei ole paljoa ammattilaiskeilaajia tällä hetkellä, mutta yhä useampi haluaa menestyä tässä lajissa. Keilailu on vaikeassa tilanteessa Meksikossa, koska taloudellista tukea on hankala saada. Olen onnekkaassa tilanteessa, että minulla on sponsorisopimukset, jotka mahdollistavat minun osallistumiseni kilpailuihin ympäri maailman.

Gongora kertoo olevansa tällä hetkellä ainoa meksikolainen, joka tällä hetkellä tienaa elantonsa vain keilailulla. Ainakin ainoa nainen.

– Tähän pitää panostaa sata prosenttia, jos haluaa menestyä. Sen takia Meksikostakin on vaikea ponnistaa, koska monilla on keilailu-uran ohessa työt ja perheet.

Meksiko on siinä mielessä haasteellinen kotimaa keilaajille, ettei siellä ole tarjolla paljoa tasokkaita kilpailuita.

Gongora panostaa loppujen lopuksi lajiin siitä syystä, että nauttii keilailusta paljon.

– Ei ole tämän tason turnauksia, eikä paljoa kilpailuita muutenkaan. Kotimaassamme meillä on lähinnä karsintakilpailut, joista tehdään maajoukkuevalinnat. Sen takia minunkin on pakko kiertää kilpailuita ulkomailla ja erityisesti Yhdysvalloissa, koska tarvitsen hyviä kilpailuita kehittyäkseni.

Hän sanoo olevansa surullinen siitä, ettei Meksikossa moni usko keilailuun ja tue lajia.

– Sen takia minä uskon tähän ja haluan viedä tämän uran mahdollisimman pitkälle. Olisi hienoa, jos joku muistaisi joskus, että oli tämä yksi hullu meksikolainen nainen, joka kiersi maailmaa vain keilatakseen.

Ura vaatii uhrauksia varsinkin, kun joutuu reissata kotimaansa ulkopuolella.

– Reilusti yli puolet vuodesta olen kotoa pois ja kotona olen muutenkin lyhyissä pätkissä. Se vaatii paljon uhrauksia, kun en näe perhettäni paljoa. Meksikossa perhearvot ovat tärkeitä, joten senkin takia tämä on henkisesti rankka valinta minulle.

Gongora panostaa loppujen lopuksi lajiin siitä syystä, että nauttii keilailusta paljon.

– Monet Meksikossa haluavat muuttaa elämäntilannettaan ja tämä on minun tapani tehdä se. Uskon siihen, että pitää panostaa niihin asioihin, joista pitää. Keilailu tuntuu minun jutultani ja tätä tekemällä koen tekeväni itseni onnelliseksi.

Leave a Response