torstai, 28 lokakuun, 2021
Las Vegasiin matkaava ryhmä: urheilupsykologi Aapo Kilpeläinen, Ani Juntunen, Petra Eriksson-Sola, Sanna Pasanen, Reija Lundén, päävalmentaja Jarmo Ahokas, Eliisa Hiltunen ja Jenni Heino.
Haastattelut

Naisten maajoukkue tähtää Las Vegasiin

Naisten MM-kilpailut pelataan elokuussa Las Vegasissa. Suomen joukkueen valmistautuminen on hyvässä vauhdissa.

Joukkueeseen kuuluvat Reija Lundén, Eliisa Hiltunen, Sanna Pasanen, Ani Juntunen, Petra Eriksson-Sola sekä seitsemän vuoden tauon jälkeen naisten arvokisajoukkueeseen palaava Jenni Heino (os. Mäkelä).

Kilpailut alkavat Las Vegasissa South Point Bowling Centerissä 21. elokuuta. Pelaajien lisäksi Suomen joukkueeseen kuuluu päävalmentaja Jarmo Ahokas sekä ensimmäistä kertaa keilailun arvokisoihin matkustava maajoukkueen urheilupsykologi Aapo Kilpeläinen.

Kokenut keilaaja Reija Lundén, 51, on MM-kisoissa kaikkien aikojen vanhin suomalainen naisten MM-joukkueessa. Aikaisempi sama ennätys kuului edesmenneelle Eija Krogerukselle.

– Ainakin sellainen ennätys tässä saavutetaan. On hienoa, että keilailussa iällä ei ole merkitystä. Jos taidot riittävät, pystyy olla mukana pitkään, Lundén sanoo.

Lundén lähtee Las Vegasiin motivoituneena.

– Hyvällä mielin ja tämä on ensimmäinen kerta, kun Las Vegasiin lähden keilaamaan. Paljon olen kiertänyt, mutta jotenkin se on jäänyt tähän asti käymättä.

Naisten maajoukkue pyrkii hoitamaan Ahokkaan johdolla valmistautumisen mahdollisimman hyvin, ja tähän kuuluu useita kisajoukkueen yhteisiä kokoontumisia, joissa harjoitellaan ja käydään asioita läpi. Lundén näkee asiassa ison hyödyn.

– Leireilemme ja keilaamme, joten ei ehdi kesällä tulla sellaista taukoa, mikä vaikuttaisi negatiivisesti.

Naisten MM-kisoissa mitaleiden saavuttaminen vaatii aivan nappi suoritusta.

– En ole asettanut itselleni tai joukkueelle mitalitavoitteita ja tuskin muutkaan ovat. Hyvin saadaan heittää, jos mitaleille päästään, mutta ei se mikään mahdottomuuskaan ole. Suomen vahvuus on aina joukkuepelaamisessa ja se on varmasti myös tämän joukkueen vahvuus. Hyvällä pelillä meillä on mahdollisuus menestyä, Lundén linjaa.

Mielenkiintoinen nimi Suomen joukkueessa on Jenni Heino, joka kuului omassa ikäluokassaan junioreiden ja nuorten maajoukkueeseen sekä pelasi kertaalleen naisten MM-kisoissa seitsemän vuotta sitten.

Nyt paluu arvokisoihin nähdään ja perustellusti. Heino voitti tänä keväänä SM-pronssia sekä SM-kilpailuiden parikultaa Jonna Jokisen kanssa.

– Hyvällä mielin lähden MM-kisoihin tauon jälkeen. Joukkue on määrätietoinen ja voitontahtoinen. On kyllä hienoa olla mukana ja päästä koittamaan omia rahkeita. Oma kausi on mennyt hyvin, Heino kuvailee.

Elokuun MM-kisat tarkoittavat sitä, ettei keilapalloja voi laittaa kesän ajaksi nurkkaan.

– Erilaisiin kisoihin osallistun ja harjoittelen ahkerasti. Kyllä kesällä treeniin tulee ekstraa, jotta elokuussa olen mahdollisimman valmis MM-kisoihin. Kyllähän se totta on, että helpolla menestystä ei tule arvokisoissa. Töitä saa pärjäämisen eteen tehdä, Heino pohtii.

Kuva ja teksti: Henri Havusela

Leave a Response