torstai, 28 lokakuun, 2021
Haastattelut

Kotkan keilahallissa puhaltavat uudet tuulet

Kotkan keilahalli on siirtynyt Mervi Klemettilän ja Marko Makkosen omistukseen.

Yrittäjäpariskunta Mervi Klemettilä ja Marko Makkonen ovat laittaneet hihat heilumaan Kotkan Keilahallissa, joka siirtyi yksityisomistukseen kevään aikana.

Kaupungin säästöpäätöksen jälkeen kotkalaiset pelkäsivät, että koko halli suljetaan kokonaan, mutta kevään aikana koko homma muuttui ja remmiin astuivat uudet yrittäjät.

Kotkan Keilahallin toimintaa on aiemmin pyörittänyt Kotkan Keilailuliitto. Yksityisomistukseen päädyttiin, koska kaupunki halusi hallista myös vuokratukea.

– Kotkalaiset keilaajat tulivat itse pyytämään, että pelastaisimme hallin. Uskon, että saamme toiminnan kannattavaksi hyvällä palvelulla, Mervi Klemettilä kertoo.

Keilahalli on kokenut melkoisen muodonmuutoksen aiempaan verrattuna. Tilat on uusittu lattiasta kattoon. Työntouhussa on parhaimmillaan huhkinut toistakymmentä miestä ja naista.

Jo pihaan ajaessa huomaa suuren muutoksen, kun julkisivu on saanut uudet teippaukset. Suurimman muutoksen ovat kuitenkin kokeneet keilakoneet. 50-luvulta peräisin olleet vanhat koneet ovat saaneet väistyä modernimpien tieltä. Myös vanha radanhoitokone on uusittu.

Sisältä hallista löytyy kaksi jo ahkerassa käytössä ollutta biljardipöytää sekä kokoustilat. Kotkan Julkiset Kiinteistöt Oy (Juki) on puolestaan uusinut ilmanvaihdon ja vaihtanut lämmityksen kaukolämpöön. Ulkoa löytyy myös minigolfrata, joka saa uuden ilmeen ensi keväänä.

Nälkäisinä asiakkaiden ei tarvitse olla. Hallille on uusittu keittiön koneistoa ja listalta löytyykin herkulliset hampurilaisateriat, sekä pienempään nälkään pizzapaloja, mozzarellatikkuja ym. Ruokalista on kasattu sillä idealla, ettei asiakkaiden tarvitse enää erikseen lähteä muualle syömään.

Vapaa-ajan keilaajia silmällä pitäen aukioloaikoja on pidennetty. Viikonloppuisin halli on avoinna 01:een.

Kilpailutoiminta alkaa uusitussa hallissa lokakuussa. Uudistuksia tulee hieman, sillä kilpailujen määrä vähenee, mutta alkukilpailuaika pitenee. Yksityisomistuksesta huolimatta kilpailutoiminta jatkuu Kotkan Keilailuliiton alaisuudessa. Kotkan Keilailuliiton hallitus vaihtui kesällä ja yhteistyö sujuu nyt hyvin, käsi kädessä.

– Olen kuullut hallin ulkonäöstä pelkkiä kehuja ja muustakin, Kotkan Keilailuliiton uusi puheenjohtaja Jari Viinanen sanoo.

Pariskunta pyörittää kaikesta kiireestä huolimatta vielä Kuusankoskenkin Keilahallia, mutta kaikkihan on myytävänä, Makkonen vihjaa.

Lisätietoja: kotkabowling.fi

Teksti ja kuva: Mervi Klemettilä

Leave a Response