torstai, 28 lokakuun, 2021
Ajankohtaista

Valtakunnansarjat pelataan toistaiseksi kolmella pelaajalla

Uudella ohjeistuksella pyritään säilyttämään turvavälit valtakunnansarjoissa. Kuva naisten liigafinaaleista vuodelta 2019.

Pahentuneen koronatilanteen ja valtioneuvoston antamien turvaetäisyyksien takia SKL:n koronaohjeistusta päivitettiin kilpailu- ja sarjavaliokunnan esityksen mukaisesti elokuussa.

Erityisesti alkavien valtakunnansarjojen osalta turvaetäisyyksien noudattaminen nähtiin nykypelimuodolla hyvin haasteelliseksi. Todettiin, että radoilla ollessa kolme keilaajaa, turvavälejä on vielä mahdollista noudattaa pelien aikana.

Näin ollen, jotta saamme sarjat suunnitellusti taas käyntiin, joukkueiden kokoonpano on kaikissa valtakunnansarjoissa ja kaikilla sarjatasoilla toistaiseksi kolme (3) keilaajaa.

Päätös on voimassa vuoden vaihteeseen asti (31.12.2020). Jatkosta tehdään päätös marras-joulukuun aikana.

Useamman sarjan tai lohkon pelaamista samassa hallissa vältetään, ja sovittuja pelihalleja muutetaan sen mukaan. Valtakunnansarjapelejä järjestäviä keilahalleja pyydetään samalla huomioimaan pallokassien säilytykset pelien aikana niin, että pelialueelle jäisi mahdollisimman paljon pelaajille tilaa turvavälien noudattamiseen. Myös mahdollisilla lämmittelyradoilla saa olla kerrallaan maksimissaan kolme keilaajaa ja muuten vaihtopelaajat eivät saa ole rata-alueella.

Farmisäännöt pysyvät ennallaan eli kolmesta pelaajasta yksi voi olla farmipelaaja. Pistelasku ja sarjaveloitukset muutetaan vastaamaan uutta pelisysteemiä.

Lisäksi valtioneuvoston ohjeistuksen mukaisesti kasvomaskin käyttöä suositellaan myös keilailuun yleisesti, jos turvaetäisyyden noudattaminen koetaan haasteelliseksi.

Paikallisliittojen valtuuksia meneillään olevien kilpailujen muutoksille, ilman SKL:n kilpailu- ja sarjavaliokunnan lupaa, päätettiin jatkaa vuoden loppuun asti (31.12.2020).

Suomen Keilailuliitto seuraa tilannetta aktiivisesti ja ohjetta päivitetään tarpeen mukaan tilanteen muuttuessa.

Teksti: Sami Järvilä ja Olli Hossi
Kuva: Henri Havusela

Leave a Response