torstai, 28 lokakuun, 2021
Ajankohtaista

Tulorekisteri astuu voimaan tammikuun alussa

Vuoden 2019 alussa otetaan käyttöön tulorekisteri. Siihen pitää ilmoittaa maksetut suoritukset viiden vuorokauden sisällä maksusta.

Seuroille ja jäsenliitoille, joilla ei ole kirjanpito-ohjelmistoa käytössään suositellaan käyttämään http://www.palkka.fi -sivustoa. Tulorekisteri otetaan käyttöön palkkatietojen osalta 1.1.2019.

Yhdistyksen tulee olla rekisteröitynyt yhdistys (ry), että voi ilmoittaa tietojaan tulorekisteriin. Kaikkien keilaseurojen tulisi olla rekisteröityneitä yhdistyksiä. Kirjautuminen tulorekisteriin tehdään Katso-tunnuksilla.
Katso-tunnukset saat osoitteesta https://yritys.tunnistus.fi/.

Tulorekisteriin ilmoitettavia tietoja ovat tehdystä työstä maksetut palkat, luontoisedut, palkkiot, työkorvaukset sekä muut ansiotulot. Myös verovapaat ja veronalaiset kustannusten korvaukset on ilmoitettava.

Huom! Järjestäjän kilpailusta maksamat palkinnot (rahapalkinnot, lahjakortit ja esinepalkinnot) täytyy ilmoittaa tulorekisteriin. Suomen Keilailuliitto ohjeistaa jäsenliittoja ja seuroja tekemään ilmoitukset palkinnoista ilman vähennyksiä verokorttia vastaan ja keilaajien itse tekemään vähennykset omassa verotuksessaan. Palkinnon saaja (keilaaja) voi ilmoittaa vähennyksiä pitkin vuotta OmaVero-internetpalvelun kautta osoitteessa https://www.vero.fi/OmaVero

Tulorekisteriin pääset internetissä osoitteessa https://www.vero.fi/tulorekisteri/

Keilaajille, jotka kuuluvat urheilijoiden tukisäätiöön, palkinnot maksetaan vanhaan tapaan tukisäätiön tilille. Palkinnonmaksulomake on päivitetty vuodelle 2019 ja löytyy SKL:n verkkosivuilta.

Suomen Keilailuliiton tarkemmat ohjeet keilaajan henkilökohtaisista palkinnoista löytyy verkkosivuiltamme Kilpailutoiminnan alta.

Pyydämme jäsenliittoja tiedottamaan muutoksista seuroja sekä henkilöjäseniä.

Teksti: Olli Pakonen

Leave a Response