torstai, 9 joulukuun, 2021
Ajankohtaista

Suomi matkustaa Dubain MM-kisoihin kolmella eri joukkueella

Myös Eliisa Hiltunen edustaa Suomea naisten MM-kilpailuissa Dubaissa.

Tämä Keilaaja-lehden numero on pitkälti pyhitetty kilpakeilailulle ihan siitä syystä,
kun vihdoin pääsemme pitkän tauon jälkeen nauttimaan kansainvälisestä sekä viime kautta kattavammin myös kotimaisesta keilailusta. Koska taukoa on ollut, nyt tiedossa on myös erittäin kiireinen keilailukausi 2021–22. Marraskuussa nähdään massiivinen tapahtuma, kun Suomen maajoukkueen aikuiset seniorit ja veteraanit matkaavat naisten ja miesten joukkueilla Dubaihin MM-kilpailuihin.

Kansainvälinen keilailuliitto IBF tiedotti kesäkuussa, että Arabiemiraattien Dubaissa tullaan keilaamaan marraskuun aikana useammat MM-kilpailut ja niiden näyttämönä toimii Dubai International Bowling Center, joka on 36-ratainen moderni Brunswickin keilahalli.

Naisten ja miesten MM-kilpailut keilataan Dubaissa 6.-14. marraskuuta ja kilpailu kantaa virallista nimeä IBF Super World Championchip 2021. Niiden jälkeen marraskuussa keilataan Dubaissa myös parakeilailun pyörätuoliluokan MM-kilpailut sekä senioreiden ja veteraanien MM-kilpailut.

Kimmo Lehtosella on poikkeuksellinen ja kiireinen arvokilpailukausi: Hän edustaa Suomea miesten ja senioreiden MM-kilpailuissa marraskuussa sekä miesten EM-joukkuetta kotikilpailuissa tammikuussa 2022.

Samalla IBF kertoi MM-kilpailuiden peliformaateista tarkempia tietoja, ja ne poikkeavatkin jonkin verran aikaisemmista arvokilpailuista. Tämänhetkisellä tiedolla pelitavat koskevat samalla tavalla miehiä, naisia, senioreita ja veteraaneja.

Tämän vuoden MM-kilpailuissa tullaan muun muassa näkemään joukkuekilpailuiden lisäksi naisten ja miesten sekoitetut joukkuekilpailut, joissa joukkueen muodostavat kaksi naista ja kaksi miestä.
Sekä miehet että naiset pelaavat tuttuun tapaan singlet, parikilpailut, triot ja joukkuekilpailut, minkä lisäksi keilataan myös erillinen joukkuekilpailu, jossa joukkueen muodostavat kaksi miestä ja kaksi naista.

Lisäksi All Event -osion tilalla MM-kilpailuissa palkitaan arvokkaimmat pelaajat (Most Valuable Athlete) singlen, parikilpailun, trion ja joukkuekilpailun perusteella. Aikaisemmasta All Event -osiosta poiketen arvokkaimmat pelaajat valitaan osioiden sijoitusten eikä keilapisteiden perusteella. MM-kilpailuissa palkitaan myös arvokkain liitto (Most valuable Federation Trophy), eli osallistujamaa, jonka naiset ja miehet ovat menestyneet parhaiten eri osioissa. Lisäksi arvokkaimmat osallistujamaat palkitaan myös erikseen miehissä ja naisissa (Most valuable Federation Trophy per gender).

Miesten ja naisten MM-kilpailuissa Suomen valmentajina ovat Jarmo Ahokas ja Heli Turja. Ahokas toimii myös valmentajana senioreiden MM-joukkueelle.

Teksti ja kuvat: Henri Havusela


MM-kilpailuiden aikataulut:

6.-14. marraskuuta
naisten ja miesten MM-kilpailut
(IBF Super World Championship 2021, Dubai)

12.-16. marraskuuta
parakeilailun pyörätuoliluokan MM-kilpailut (IBF Para Bowling World Championships – Wheelchair Divisions W1 & W2, Dubai)

18.-26. marraskuuta
senioreiden ja veteraanien MM-kilpailut
(IBF Masters World Championships
(50+ & 65+), Dubai)


Miesten MM-joukkue
Käyhkö Tomas Mainarit, Mikkeli
Lehtonen Kimmo GB, Helsinki
Oksanen Niko AS, Kouvola
Rissanen Juho Mainarit, Kuopio
Kotiin jäävä varapelaaja:
Palermaa Osku Patteri, Partille

Naiset
Eliisa Hiltunen Bay, Helsinki
Ani Juntunen Giants, Kuopio
Peppi Konsteri Giants, Tampere
Mila Nevalainen GB, Hämeenlinna
Kotiin jäävä varapelaaja:
Jenni Heino Bay, Hämeenlinna

Senioreiden MM-joukkue

Miehet:
Ari Halme, Räme, Turku
Kimmo Lehtonen, GB, Helsinki
Petri Mannonen, TKK, Pirkkala
Ari Valaranta, XO, Eura


Naiset:

Jaana Anttas, Nasevat, Raisio
Reija Lundén, GB, Helsinki
Jaana Taavitsainen, Smash, Rauma
Tuula Tamminen, Acat, Hyvinkää
Kotiin jäävä varapelaaja:
Nina Haavisto, Smash, Lahti

Veteraanien MM-joukkue

Miehet:
Jouko Kuossari, GB, Helsinki
Rauli Raita, Patteri, Vihti
Leif Enfors, Drott, Pietarsaari
Juha Hård, JBC, Jyväskylä

Naiset:
Terttu Kohtanen, KJK, Kauhajoki
Aila Koivisto, KJK, Kauhajoki
Hillevi Huhta, BC Islanders, Kalajoki
Riitta Björkengren, TuUl, Turku
Kotiin jäävä varapelaaja:
Marja-Leena Läspä, FHB, Kokkola

Leave a Response