tiistai, 18 tammikuun, 2022
Ajankohtaista

Maajoukkueen vuosi 2019

Vuodesta jää päällimmäisenä mieleen 32 mitalia, jonka toivat 17 eri keilaajaa.

Huikea mitalimäärä siis ja huikeita keilaajia. Tämän tuloksen takana on monia tekijöitä. Useat arvokilpailut, PM-kisojen ja ensimmäisten junioreiden MM-kilpailuiden osuminen samalle vuodelle. Toisaalta meidän supertalenttimme toivat näistä merkittävän osan, ja se on hyvä enne tulevaisuuteen.

Maajoukkuevalmentajat ovat tehneet hyvää työtä, arvokilpailujen kunnonajoitus on osunut kohdalleen. Jaana Puhakka fysiikkapuolella on tehnyt pitkäjänteisesti hyvää työtä. Hän on antanut myös allekirjoittaneelle vinkkejä leirien sisältöön ja muuhun työhön, kiitos.

Aapo Kilpeläinen, psyykkinen valmentajamme oli ensimmäisen kerran mukana arvokilpailuissa ja naiset saivat kymmenen vuoden tauon jälkeen MM-mitalin. Sattumaa vai ei? Loistavaa työtä psyykkiseltä puolelta ja yhteistyömme tulee jatkumaan ensi vuonna, uskoisin vielä parempana.

Pelaajien omat valmentajat ja kotijoukot, osa heistä on ollut isossakin roolissa, toiset hieman taka-alalla, kaikille kiitos. Keilahallit ympäri Suomen ovat hyvin mahdollistaneet maajoukkuepelaajiemme harjoittelun matkalla menestykseen.

Kuortaneella Piritta Maja tekee hienoa työtä, ja mielestäni yhteistyömme omasta näkökulmasta on ottanut ison harppauksen vielä parempaan suuntaan. Kehitystyö ja suunnitelmallisuus tulevaisuuden ryhmän kanssa on ottanut ison askeleen eteenpäin.

Liiton hallitus ja toiminnanjohtaja ovat mahdollistaneet ja avanneet maajoukkueelle seuraavan oven kohti urheilullisempaa suuntaa. Sport Bowling Finland ja Oy Bowling Ab ovat sponsoroineet tulevaisuuden lupauksiamme, joka on iso apu monelle nuorelle keilaajalle.

Olympiakomitea antoi meille syksyllä tunnustuksen, että olemme oikealla tiellä, heidän arvostuksensa meitä kohtaan on kasvanut. Tampereen harjoituskeskus on toiminnassa, ja sen toiminnan kehittäminen on yksi erittäin tärkeä prioriteetti jatkossa.

Kuten huomataan, syitä menestykseen on useita ja se on eri tahojen yhteistyötä, josta helposti moni unohtuu. Varmaan nyt jäi monta mainitsematta, mutta ottakaa kaikki kunnia menestyksestä, tämä on kuitenkin yhteistyötä monella sektorilla ja näin sattumille jää vähemmän tilaa, kuten hyvässä suorituksessakin.

SKL on luonut hyvän verkoston maajoukkuepelaajien ympärille, pelaajat muistakaa hyödyntää ja arvostaa sitä. Keilailun tulee jatkossa olla entistä enemmän urheilua maajoukkueessa kuin harrastamista. Silloin odotetaan urheilullista asennetta lajia kunnioittavalla tavalla myös ratojen ulkopuolella.

Maajoukkueen valmistava työ, kisavalmennus, yhteyksien luominen tai ylläpitäminen sekä leirit vuoden aikana on lähes jokapäiväistä toimintaa, tulee menestystä tai ei. Usein kuitenkin nähdään vain menestys tai sukellus, se on loppujen lopuksi pieni osa koko matkaa, mutta tietysti palkitsevinta itse kullekin taholle. Pitää kuitenkin muistaa, että niin keilaajat, valmentajat kuin koko organisaatio tekee aina parhaansa, että Maamme-laulu soi kisojen päätteeksi.

Vuonna 2020 saamme maajoukkueeseen uusina valmentajina Kai Hildénin, Juha Immosen ja Heli Turjan. Tervetuloa kaikille ja on hienoa saada motivoituneita henkilöitä antamaan oman panoksensa maajoukkueelle. Aika näyttää miten yhteistyömme toimii, mutta lähtökohta on nyt hyvä. Markku Veijanen jatkaa juniorityttöjen valmentajana ja Jussi Turtiainen ”Tampereen luottomiehenä”, kiitos.

Iso kiitos Sami Konsterille, joka on antanut ja jakanut suuren tieto- ja oppimäärän maajoukkueelle ja itselleni kisavalmentamisesta, palloista, pallonpinnoista ym. arvokilpailuihin liittyvään.

Konsteri jättää maajoukkuevalmentamisen ainakin toistaiseksi, mutta hyvin hoidettuja verkostoja on aina järkevää käyttää, kun sen aika ja paikka on. Kiitos.

Uskon, että maajoukkue saa jaettua näitä mahtavia tunteita sekä elämyksiä keilailun parissa jatkossakin.

Ensi vuonna on jälleen monia arvokilpailuja, ehkä mielenkiintoisimpana elokuun Talissa järjestettävät miesten koti EM-kilpailut. Valmistautuminen niihin on jo käynnissä!
#teamfinland #2020

Teksti: Jarmo Ahokas

Leave a Response