torstai, 28 lokakuun, 2021
Ajankohtaista

Keilailuklubin kolmas tuotantokausi tulee

Timo Repo lähtee pian tekemään Keilailuklubin kolmatta tuotantokautta.

Tuottaja Timo Repo lähti tekemään keilailuaiheista TV-ohjelmaa C Morelle nostaakseen rakasta lajia esille.

Vuonna 2017 startatun Keilailuklubin toinen tuotantokausi näki päivänvalonsa tänä keväänä, ja sen pääosassa oli PBA:n Hall of Fameen valittu keilaajatähti Mika Koivuniemi.

Hänen kanssaan tuotantotiimi kiersi ympäri Suomen merkittäviä keilailupaikkakuntia, ja nähtiin ohjelmassa myös julkkisvieraita sekä tehtiin ruokaa Master Chef -kokki Sirly Schinmannin johdolla.

Tämä olikin Timo Revon idea, kun Keilailuklubia lähdettiin toteuttamaan. Ei pelkkää keilailua, vaan kokonaisuus, jonka kautta keilailu tulee esiin myös ihmisille, jotka eivät lajin parissa muuten vietä aikaansa.

– Halusin tehdä sellaista, mitä keilailun parissa ei ole vielä tehty. Idea sai alkunsa jo vuosia sitten, kun tein ohjelmia muiden lajien parissa. Keilailupiireissä ei aluksi ollut uskallusta tai halua lähteä tätä toteuttamaan. Lopulta esitin idean Perttu Jussilalle, kun hän oli aloittanut Suomen Keilailuliiton puheenjohtajana, ja hän sanoi onneksi kyllä, Repo muistelee.

Tuottaja kuvailee ohjelmaa oppaaksi, joka tuo katsojille tutuksi Suomen kaupunkeja, keilailua, ihmisiä lajin parissa sekä tietysti ohjelmassa vierailevia julkkiksia. Ohjelman perusidea on kuitenkin syvemmällä.

Itsekin nuorena keilailun juniorimaajoukkueryhmään kuulunut Repo haluaa omalla panoksellaan nostaa keilailua ylös, ettei se jää näkyvyydessä muiden lajien jalkoihin.

Ei ole salaisuus, että keilailu on kokenut kovan notkahduksen kultavuosistaan harrastajamäärissä, minkä lisäksi monien lajien nostettuaan päätään esimerkiksi 90-luvulla, ei keilailu pystynyt samaan.

Repo ottaa esimerkiksi alppihiihdon, jonka parissa hän on vuosia tehnyt myös Alpeilla TV-ohjelmaa.

– Kun katsoo, miten alppihiihdossa aikoinaan onnistuttiin brändäämään Kalle Palanderin ja Tanja Poutiaisen kaltaisia urheilijoita ja luomaan buumi koko lajin ympärille, se on ihailtavaa. Tämän tyyppinen toiminta puuttui keilailusta lähes kokonaan silloin, kun sitä eniten tarvittiin, Repo muistelee.

Keilailuklubin toinen tuotantokausi omistettiinkin juuri Mika Koivuniemelle, joka on itse vahvasti mukana kauden jaksoissa samalla, kun keilailupaikkakuntia kierretään.

– Mika, jos joku ansaitsi tämän. Hänen keilailu-uransa jäi liian pienelle huomiolle suomalaisessa silloin, kun hän keilasi ammattilaiskiertueella Yhdysvalloissa, Repo linjaa.

Toinen tuotantokausi näytettiin C Moren TV-kanavilla kevään 2019 aikana ja molempien Keilailuklubin tuotantokausien kaikki jaksot ovat katsottavissa C Moren nettisivuilla.

Kolmas kausikin on tulossa ja sen kuvaukset alkavat loppuvuodesta 2019.

– Ei paljasteta asioita vielä, mutta paljon on minulla ideoita sinne, jotka toivottavasti saadaan toteutettua, Repo sanoo.

Teksti: Henri Havusela
Kuva: Timo Repo

Leave a Response