torstai, 28 lokakuun, 2021
Ajankohtaista

Kaksi alaa löi kättä yhteen – Apocalyptica esiintyi keilaradoilla

Apocalyptica valloitti keilaradat BowlCircus Flamingossa

Henkilökohtainen viesti Instagramissa käynnisti suunnitelmat kohti sitä, että pitkän uran maailmalla luonut Apocalyptica soitti BowlCircus Flamingossa livekeikan keskellä keilaratoja.

Ajattelin, kun tässä on ollut kaikilla raskaat ajat, että jos vähän saataisiin hyvää mieltä ihmisille.
Näin kuvailee BowlCircus Flamingon omistaja Kimmo Lehtonen ainutlaatuista tapahtumaa, jossa Suomen menestyneimpiin metalliyhtyeisiin lukeutuva Apocalyptica soitti täyspitkän livekeikan keilaradoilla.

Tapahtumassa löi kättä yhteen kaksi alaa, jotka ovat kärsineet koronaviruksen aiheuttamista rajoituksista. Lehtonen perheineen sekä Apocalyptican jäsenet halusivat tarjota ihmisille hyvää vaikeiden aikojen keskellä.

Monessa mukana. Vastikään miesten EM-joukkueeseen nimetty Kimmo Lehtonen perheineen sekä Apocalyptica tekivät paljon töitä, jotta katsojat pääsivät nauttimaan konsertista.

– Olen paljon miettinyt, mihin kaikkeen keilahallia voisi hyödyntää ja tällaisesta keikasta on ollut ajatusta pidemmän aikaa. Rajoitusten keskellä pohdin, että nyt olisi hyvin aika toteuttaa tällainen show, mutta seuraavaksi piti miettiä, kenen kanssa tämä toteutettaisiin. Tammikuussa taisi olla Ylellä Eicca Toppisen pidempi ja hyvin tehty haastattelu. Siinä Eicca kertoi omaa tarinaansa ja puhui kulttuurialan haasteista. Saman tien tajusin, että heidän kanssaan olisi hieno toteuttaa tämä suunnitelma, Kimmo Lehtonen summaa tapahtumien kulkua.

Lehtosen tytär Jenni opasti isäänsä, kuinka saada vuonna 2021 suora yhteys suositun metalliyhteen perustajajäseneen. Lehtonen lähettikin Instagramin kautta henkilökohtaisen ja kattavan viestin, jossa hän kertoi suunnitelmistaan ja itsestään. Lisäksi hän lähetti Toppiselle kuvan, jossa BowlCircus Flamingon takaseinällä loisti isolla Apocalyptican logo.

– Meni jonkin aikaa ja Eicca vastasi, että laita sähköpostia. Lähetin sitten tarkemman suunnitelman, jossa oli ranskalaisin viivoin, mitä kaikkea tähän livekeikkaan voisi sisältyä. Meni taas hetken aikaa, minkä jälkeen Eicalta tuli viesti ”kiinnostaa”.

Tästä alkoi ripeästi asioiden toteuttaminen, joka vaati Lehtoselta paljon suunnittelua, neuvottelua ja selvittelyä. Lehtosen mukaan myös bändiltä löytyi todella hyvä tahtotila, jonka ansiosta asiat lopulta etenivätkin sujuvasti.

– Bändin jäsenet ovat kaikki niin maanläheisiä ja mahtavia jätkiä. Kaikki meni lopulta todella hyvin ja kun bändin piti päästä harjoittelemaan keikkaa varten, he pääsivät tänne soittamaan jo parina päivänä ennen keikkaa, kun keilahalli nyt on ollut kiinni, Lehtonen kertoo.

Vuoden markkinointibudjetti

Livekonsertti toi paljon näkyvyyttä BowlCircus Flamingolle. Konsertin tallenne on katsottavissa Apocalpytican virallisella YouTube-tilillä ja tätä artikkelia kirjoittaessa katselukertoja oli noin 40 tuhatta kappaletta.

Pitkänlinjan yrittäjä Lehtonen kertoo, ettei tapahtuman järjestäminen missään nimessä ollut talkootyötä.

– Kyllä tähän pitkälti käytettiin tämän vuoden markkinointibudjetti. Tämän homman mahdollisti se, että pääsimme kaikkien osapuolien kanssa sellaisiin sopimuksiin, joilla tämä oli toteutettavissa. Kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että tällaisina aikoina on hyvä muistuttaa olemassaolostaan ja järjestää ihmisille viihdettä.

Ajat ovat olleet vaikeat myös Lehtoselle, kun tätä haastattelua tehdessä koronarajoitukset olivat sulkeneet hallin ovet toistamiseen.

– Oli tosi paha, kun tämä iski uudelleen ja meilläkin on isot kulut Flamingossa. Pikkujouluaika on meille liikevaihdon kannalta merkittävää aikaa, ja sekin meni metsään vuodenvaihteessa. En edes kehtaa sanoa paljon ollaan myynnissä jäljessä, mutta paljon ollaan ja vähän päälle, Lehtonen huokaa.

Lehtonen sanoo uskovansa siihen, että maailma väkisinkin muuttuu koronan myötä, mutta uskoo myös ihmisten kaipaavan vapaa-aikaa kodin ulkopuolella.

– Kyllä uskon, että ihmiset lähtevät liikkeelle, koska tämä aika varmasti on saanut aikaan patoutumia. Tuskin kukaan on mielellään omissa oloissaan ja paikoillaan sitten, kun maailma taas enemmän aukeaa. Sitä on tietysti vaikea ennustaa, miten ihmiset aikansa käyttävät. Toivottavasti he löytyvät myös keilahalleille varsinkin, kun tämä vuosi taitaa olla vielä ulkomaan matkailun osalta hiljaisempaa.

Teksti: Henri Havusela
Kuvat: Northern Action

Leave a Response