tiistai, 18 tammikuun, 2022
AjankohtaistaKisajutut

Junnu Touria keilattu kahdesti tänä vuonna

Jarno Lahti ja Roosa Pusa pääsivät juhlimaan Junnu Tour -osakilpailun voittoa. Pusa lähtee edustamaan Suomea huhtikuussa junioreiden EM-kilpailuihin.

Vuoden ensimmäinen Junnu Tour keilattiin 17. -19.1.2020 Mikkelissä, jossa IKK:n
Roosa Pusa ja TKK:n Jarno Lahti nappasivat kauden neljännen osakilpailun voitot itselleen. Raision osakilpailussa voittoa juhlivat puolestaan Raision Nasevia edustava Teea Mäkelä sekä Kokkolan CPS:n Simon Tissarinen.

Karsintojen jälkeen sunnuntain loppukilpailuun selvisi 16 poikaa ja 8 tyttöä. Poikien loppukilpailu oli tasainen ja pudotuspeleihin keilasivat pojista GB:n Leevi Saikkala 1069 ja TKK:n Oskari Salmivesi 1066, Kolauksen Larri Lamminpää tuloksella 1060 ja Jarno Lahti 1060.

Tytöistä pudotuspeileihin keilasivat Teea Mäkelä 964, IKK:n Roosa Pusa 925 sekä Cherryn Ella Rantamäki 911 sekä Nasevien Jenna Nissi tuloksella 901.

Pojissa välierien ensimmäisessä parissa kohtasivat Larri Lamminpää ja Leevi Saikkala. Lamminpää eteni parista finaaliin lukemin 209-198. Toisessa parissa olivat vastakkain Jarno Lahti ja Oskari Salmivesi, mikä päättyi Lahden voittoon 223-201.

Tyttöjen pudotuspeleissä välieräparin Jenna Nissi ja Teea Mäkelä kohtaamisen vei nimiinsä Nissi lukemin 149-146. Toisessa parissa kohtasivat Roosa Pusa ja Ella Rantamäki. Pusa eteni tästä parista finaaliin lukemilla 190-175.

Poikien finaalissa voiton vei Jarno Lahti lukemin 257-174 Larri Lamminpäätä vastaan. Tytöillä finaali olikin tiukka, päätösluvut olivat tasan 169-169. Tasapeli ratkaistiin sääntöjen mukaan tasoituksilla, joita Pusalla ei ollut yhtään ja Nissillä kahdeksan pistettä. Tämän turvin päättyneet finaalin voittaja selvisi vasta, kun kilpailusäännöt oli käyty läpi ja voiton vei ikähyvityspisteiden turvin Roosa Pusa.

Roosa Pusan mukaan kilpailu oli hänelle itselleen nousujohteinen.

– Kilpailu meni oletettua paremmin. Alkukilpailussa oli aluksi vähän haastavaa, mutta sitten alkoi toimimaan. Loppukilpailussa ja finaalissa oli myös aluksi vaikeaa, kun ei oikein tiennyt mistä kannatta pelata ja mistä toimii, mutta kyllä se sitten löytyi.

– Tasapelin jälkeen vähän jännitti, mikä on lopullinen tulos ja toivoin ettei tarvitsisi enää heittää. Voitto tuntui hyvältä, kuten se jokainen kerta tuntuu. Tällä kaudella on vielä tulossa Junnu Tour-kilpailuja, isoimpana kuitenkin juniorien EM-kilpailut Hollannissa huhtikuussa, maajoukkueessa arvokisadebyyttinsä huhtikuussa tekevä nuorukainen kertoi.

Jarno Lahdelle voitto puolestaan tuli makeaan paikkaan.

– Voitto tuntui tänään hyvältä, kun se oli toinen peräkkäinen. Tämä oli luultavasti viimeinen Junnu Tour mitä heitän, sillä käynnissä on viimeinen vuoteni ja nyt enää kaksi osakilpailua jäljellä, enkä niihin pääse osallistumaan.

Raisiossa juhlivat Tissarinen ja Mäkelä

Tämän vuoden toinen Junnu Tour -osakilpailu keilattiin puolestaan Raisiossa, missä voittoihin ylsivät Simon Tissarinen ja Teea Mäkelä.

Raision Junnu Tourilla loppukilpailun ensimmäisessä vaiheessa keilattiin viisi sarjaa, josta neljä parasta tyttöä sekä poikaa karsiutuivat pudotuspeleihin.

Tyttöjen 4 parasta olivat Teea Mäkelä, Nasevat (1111), Mila Nevalainen, Juvel-Team (1026), Reetta Neuvonen, Nasevat (963) ja Marjaana Hytönen, Cherry (954).

Ensimmäisessä pudotuspelivaiheessa ensimmäiseksi sijoittunut kohtaa neljänneksi sijoittuneen ja toinen saa vastaansa kolmannen. Raision Nasevia edustava Teea Mäkelän ja Cherry:n Marjaana Hytösen ottelu päättyi 200 – 186 tuloksiin, Teean voittaen ottelun. Juvel-Team:n Mila Nevalaisen ja Nasevien Reetta Neuvosen ottelu päättyi 199 – 229, Reetan voittaen ottelun.

Lopullisessa finaalissa kohtasivat pari Nasevalaista, Teea ja Reetta. Ottelu oli tiukkaakin tiukempi ja puolin jos toisin tarjoiltiin voittoa. Osakilpailu päättyi tuloksin 159 – 158 Teean voittoon. Lopullinen järjestys:

1. Teea Mäkelä, 2. Reetta Neuvonen, 3. Mila Nevalainen ja 4. Marjaana Hytönen.

– Alkukarsinnassa lähdin alhaalta keilaamaan, mikä osoittautui huonoksi ratkaisuksi. Vahvalla pallolla ylös siirryttyäni syntyi peli-idea, jota saikin koko päivän käyttää, Teea Mäkelä kertoi voittonsa jälkeen.

Teean kuluva kausi on ollut vaihteleva tähän mennessä. Kauden päätavoite on tulevissa SM-kisoissa.

– Aiempina vuosina olen keilannut alle oman tason naisten SM-kilpailuissa. Tavoitteena on katkaista kierre ja keilata omaan tasoon ja pärjätä kisoissa. Nuorten SM-kilpailuihin asetan mitalitavoitteen.

Raisiossa poikien neljä parasta ennen pudotuspelejä olivat: Rami Mukkula, AS (1194), Simon Tissarinen, CPS (1114), Sebastian Ros, Boltsi-72 (1054) ja Roni Leskinen, Bay (1043).

Ensimmäisessä pudotuspelivaiheessa ottelupareina olivat Rami Mukkula ja Roni Leskinen, sekä Simon Tissarinen ja Sebastian Ros. Ramin ja Ronin ottelu päättyi 233 – 163, Ramin viedessä voiton. Simonin ja Sebastianin ottelutulokset olivat 247 – 164, Simonin voittaessa ottelun.

Poikien lopullisessa finaalissa kohtasivat Kouvolan AS:n Rami Mukkula ja Kokkolan CPS:n Simon Tissarinen. Ottelu oli tiukkaakin tiukempi kuten tytöillä, mutta voitosta taisteltiin viimeiseen heittoon asti. Ottelutulokset lopulta olivat 234 – 236, Simonin voittaen osakilpailun.

Lopullinen järjestys: 1. Simon Tissarinen, 2. Rami Mukkula, 3. Sebastian Ros ja 4. Roni Leskinen.

Simonin kuluva kausi on mennyt hyvin, ja tehty työ palkittiin valinnalla junioreiden EM-joukkueeseen huhtikuun arvokilpailuihin.

– EM-kisoihin asetan mitalitavoitteen. Lisäksi tavoitteenani on jatkaa hyvää keilaamista sekä tulevissa SM-kilpailuissa pärjääminen, hän kuvaili odotuksiaan keväälle.
Seuraavaksi Junnu Tour matkaa Kouvolaan 21.-22.3.2020.

Teksti: Tiina Keiriö ja Jani Koivukangas
Kuva: Tiina Keiriö

Leave a Response