torstai, 28 lokakuun, 2021
Ajankohtaista

Finnish Masters tuli jäädäkseen

Joonas Jähi (oik.) kruunattiin tämän vuoden Finnish Mastersin lopputurnauksen voittajaksi. Loppuottelussa hän kohtasi Jesse Kallion.

Uusi kilpailumuoto keräsi kiitosta, kun Suomen huippukeilaajat kokoontuivat yhteen Finnish Mastersin historian ensimmäiseen lopputurnaukseen.

Viime kaudella alulle laitetussa formaatissa keilaajat keräsivät kotimaan ja Euroopan sisäisissä kilpailuissa Finnish Masters -pisteitä sijoituksien mukaan, ja lopulta 72 eniten pisteitä keränneet keilaajat kutsuttiin Taliin lopputurnaukseen lauantaina 17. elokuuta, mikä oli useimmille keilaajille myös tämän kauden ensimmäinen merkittävä kilpailu.

Loppukilpailuun tuo mielenkiintoa myös se, että sinne kutsutaan pelaajia pisteiden mukaan kaikista eri kategorioista naisista, miehistä, nuorista sekä senioreista.

Yhtenä päivänä keilattu lopputurnaus vaati keilaajilta paljon, kun ensimmäisessä vaiheessa keilattiin kahdeksan sarjaa, minkä jälkeen 32 parasta jatkoivat samoihin pisteisiin neljä sarjaa.

Kolmenteen vaiheeseen pääsi 16 parasta, jotka pelasivat cup-muotoisena kolme sarjaa tulosta. Neljännessä osiossa mukana olleet kahdeksan parasta keilasivat samalla pelitavalla. Välierissä ja loppuottelussa pelitapana oli yksi sarja.

Pitkän päivän päätteeksi voittajaksi kruunattiin Joonas Jähi, joka kuittasi itselleen kolmen tuhannen euron pääpalkinnon. Jähi voitti finaalissa Jesse Kallion 195-176. Pelaajien mukaan päivän pitkä urakka alkoi näkymään jo tulostasossa. Heikolla keilaamisella ei nimittäin loppukilpailussa pitkälle päässyt.

Jähi esimerkiksi keilasi 12 ensimmäiseen sarjaansa upean tuloksen 2744 keskiarvolla 234,50, joiden turvin hän oli kahden osion jälkeen neljäntenä ennen cup-pelejä. Parhaan 12 sarjan tuloksen keilasi Teemu Putkisto, jolle pisteitä kertyi hulppeat 2802. Naisista Eliisa Hiltunen oli hienosti kolmantena tasoituksellisella tuloksella 2747 ja Sanna Pasanen kuudes pisteillä 2713.

– Vähän huono näytös annettiin tuohon finaalisarjaan, mutta tietysti voitto tuntuu hyvältä. Jännityksellä oli oma osansa ja iso määrä sarjoja oli tänään, joten niiden summa varmasti tuo heikko viimeinen sarja oli, Jähi kuvaili kilpailun päätteeksi.

Jähin ja Kallion lisäksi välierävaiheeseen etenivät Henry Laine sekä Linus Boström.

Maajoukkueesta tutulla Jähillä siintää silmissä ensi kesänä juurikin Talissa järjestettävät miesten EM-kilpailut, mutta perhearki tuo oman mausteensa, kun kotona on huolehdittavana puolivuotiaat kaksoset.

– Onhan se hienoa päästä Suomessa pelaamaan arvokisat, jos sinne valitaan. On hyvä kysymys, ehdinkö treenaamaan niiden kisojen vaatiman määrän, mutta kaikkiin kisoihin osallistun, mihin ehdin ja kykenen.

SKL on saanut pelaajilta runsaasti positiivista palautetta Finnish Masters -kiertueesta ja tämän kaudelta osalta se onkin jälleen täydessä vauhdissa, kun pelaajat ovat ehtineet kerätä pisteitä esimerkiksi EBT-kiertueella, Lucky Larsen Mastersissa Ruotsissa, kahdessa kansallisessa Finnish Masters -kilpailussa sekä Junnu Tourilla.

– Tosi hyvä tämä Finnish Masters oli. Juuri tällaista suomalainen keilailu tarvitsee, kun saadaan huippukeilaajat yhteen, toiseksi sijoittunut Jesse Kallio kiitteli lopputurnauksen päätteeksi.

Teksti: Henri Havusela
Kuva: Henri Havusela

Leave a Response